Wednesday, November 7, 2012

Amerikanskt presidentval och astrologi

Det förra Amerikanska presidentvalet hölls den 4 november 2008.  Ett datum som sammanträffade med att planeterna Saturnus och Uranus stod exakt mitt emot varandra, i en så kallad opposition. Detta är en krävande placering, för båda planeternas energier studsar fram och tillbaka mellan dem. Som om de krockade och sedan skäller på varandra. En sådan planetkrock hade vi då inte sett sedan 1965, något som astrologer menar gav möjlighet för Flower Power rörelsen att blomma ut. Nya tankar pulserade genom mode, musik, konst och politik. Bekanta familjestrukturer revs ned och en ny medvetenhet började växa fram.

Uranus står för radikal förändring och revolution. Uranus sveper med sig all tidigare etablerad ordning, som Saturnus står för, och han gör det för att bygga upp en helt ny världsordning. Banksystem som rasar och Amerkas första färgade president, Barack Obama, kunde göra sin entré år 2008. Vinnaren i valet ansåg astrologiskt vara en bringare av stor förändring. Obama var reformisten, även om de två åren efter valet, lovade svåra stormar att rida ut.

Nu står vi inför en ny trend; Uranus och Plutos relation till varandra. De står inte mitt emot varandra, som Uranus och Saturnus vid valet 2008, men snarare en kvart ifrån varandra, då de bildar en så kallad square. Även det en bister relation. Nu är det inte dags för förändring för förändringens skull, utan en närmast desperat jakt på att finna ledare som kan få slut på lidande och verkligen leverera förändring har inletts. Det kommer vara det enda som folket kommer att godta.

Uranus och Pluto började irritera varandra i juni 2012 och kommer att fortsätta med det till 2015. Den 24 november 2012 kommer den första kulmen att nås, densamma som skedde den 7 januari 1966. Samma dynamik som låg bakom starten för blommor i kampen mot krig, bubblar nu åter under ytan och lovar att skaka om. Personer födda under denna period på sextiotalet kommer nog också att kunna titta tillbaka på den kommande perioden, 2012-2015, och se den som en oerhört transformerande tid i deras liv.

Med en Merkurius som började backa dagen för det Amerikanska presidentvalet, gynnades allt sådant som varit och redan etablerats. På det sättet kan man säga att Obama fick hjälp av stjärnorna, till skillnad från Romney. Även om många faktiskt redan hade röstat innan valet.

Frågan blir nu vad Obama kommer att göra det kommande fyra åren? Han lovar att vara the buddy behind America. Att alla ungar som vill studera för att bli läkare, advokat eller amerikansk president, ska kunna göra det, att immigrationspoliktiken ska bli bättre, landet säkrare och ekonomin starkare. Stora förändringar som inte låter sig genomföras på en kafferast emn som onekligen har goda, åtminstone astrologiska, förutsättningar för att lyckas.

Obama, yes, we can?


(Bild från SvD) 

 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...