Sunday, December 9, 2012

Liebster Award for me and you!

Vackra bloggen Inner-Outer Beauty har gett mig det fina priset Liebster Award! Detta är verkligen something för mig. Caroline som driver bloggen gör det nämligen med en finess som bara en äkta publicist kan göra; på Inner Outer Beauty blandas själ och skönhet. Hit ska man surfa vidare varje gång man vill gå en känsla av dyrt modemagasin, bilderna är vackra och lyxiga och budskapen kloka och tänkvärda. It´s a don´t miss, queridas!

I enlighet med nomineringsreglerna fick jag också några frågor att svara på, nominera andra bloggar och ställa nya frågor. Jag börjar med att svara på frågorna som Caroline ställde:

1. What does your perfect Christmas look like?
Enkelt; det ska vara tända brasor, tjocka filtar och massor av snö utanför fönstret. Enligt en relativt ny tradition smyckar vi numera julgranen på följande sätt. ( För er som inte vet är maken en stor fantast av just detta amerikanska bilmärke.) Tillsammans med röda sidenrosetter och polkastänger tycker jag att det känns väldigt jul-igt.
 
 
 
Maken och jag bakar och fixar tillsammans; skålar fyllda med snökulor fyllda med kola, hemagjord marsipan och mjuka pepparkakor med pudrat socker. (är helt galen i Nordic Wares bakformar och denna form är den som jag använder.) Förberedelserna är nästan roligare än själva firandet!
Den perfekta julen är den som känns varm och kärleksfull. Efter flera år i Timmerbyn i Sälen är det nu gården som är platsen för firandet.

2. What is inner beauty to you?
Förmågan att se skönhet, där även mörker lever. Att vara stor som människa. Och snälla människor, det tycks som snällhet är the new exotic. Att sträcka ut en hand och hjälpa någon, utan egen vinning, hur många gör det idag?

3. What is your favourite quote?
Jag har inget! Men en sak som jag skrev på en lapp en gång i tiden var: " Var inte ledsen över det du har förlorat- tänk istället på vad du har valt att lämna". Numera lever jag nog efter det evigt populära Carpe Diem. Att leva här och nu har alltid varit en stor utmaning för mig. Mentalt har jag alltid varit flera månader före i planeringen.

4. What is a perfect weekend according to you?
Beror helt och hållet på energitillgången. Men generellt älskar jag ju kombinationen träning ute i naturen för att sedan med klart huvud sätta mig och skriva eller kanske se eller läsa  något inspirerande. Hög feel good känsla där!

5. City girl or country girl?
Både och! Jag står med ena foten på gården i Sörmland och den andra i lägenheten på Östermalm. Kan inte vara utan något av dem. Stan ger mig en enorm energi och inspiration, landet lugn och reflektion.

6. What is your dream job?
Att skriva och få ge läsglädje och inspiration till andra är en stor dröm. Om det ska ske via new age relaterade ämnen som astrologi eller barn/ungdomsböcker vet jag dock inte ännu.

7. Ultimate luxury for you?
När jag känner att min kropp och själ är i sitt idealtillstånd, då mår jag toppen och nothing beats that! Men, jag skjuter in att smekmånaden på Maldiverna var überlyxig om man talar om lyxiga ting, vackra hotell och gourmetmat på stranden in the moonlight.
 
Nu, till mina frågor samt mina nominerade:
 
1. När kände du att du hittade dig själv och även hittade rätt i livet?
2. Vad är det största någon annan människa har gjort för dig?
3. Hur många av dina drömmar har du uppfyllt? Och hur många har du kvar?
4. Vad är det godaste du vet att äta kring jul?
5. Varför började du blogga?
6. Vilken är din innersta önskan inför år 2013?
7. Lyxigaste presenten du ger bort i år?
 
Och de nominerade är:
 
 
Tack för er inspiration och den glädje ni ger mig genom era bloggar!
 
 

2 comments:

  1. Vad kul att läsa dina svar! Och jag känner igen mig, framför allt i din beskrivning av country girl - city girl. Kram Caroline

    ReplyDelete
  2. Ja det är tudelat det där och går omöjligen att ta bort varken det ena eller det andra! Kram Helena

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...