Sunday, March 18, 2012

Förstör bloggandet mitt skrivande?

Jag älskar att skriva på alla möjliga sätt. I dagarna fick jag se en egen artikel i tryck ute i handeln. Stod helt stolt framför tidningsstället och fånlog utan att någon annan förstod vad jag höll på med.
Efter nästan två veckor i USA har jag träffat allt från duktiga illustratörer till up and coming pop-stjärnor. Att säga att huvudet är fullt av idéer är inte att överdriva. Men det finns en sak som jag frågar mig; Stör mitt bloggande skrivandet? Behöver jag absolut tystnad för att få fart nu?

6 comments:

 1. Jag tror att balans mellan de två är det bästa. Som alltid. Att blogga får igång fingrarna och man får input från andra bloggar. Men att ha tystnad gör att man kan fokusera mer på själva skrivandet och det som finns inuti en själv. Om jag bara fick välja en av de två, så skulle jag självklart välja det skönlitterära skrivandet.

  ReplyDelete
 2. Välkommen hem ! Dessvärre bjuder inte Stockholm på något särskilt vårväder när ni landar, men jag tror minsann att det är på väg.

  ReplyDelete
 3. Både ja och nej, kan jag tänka mig. Bloggandet stör om du känner att du måste skriva, trots att du inte har något att säga. Jag är i den sitsen nu. Å andra sidan försöker jag vila pennan (råd från Inger och mina guider..) ett tag nu, typ 6 månader, innan jag plockar upp den igen, då jag kämpat närmast oavbrutet med detta i 7 år. Skulle jag däremot jobba på ett manus skulle jag försöka undvika bloggen förutom när jag har någonting jag verkligen vill berätta. Hur låter detta, tycker du? :)

  Och välkommen hem, förresten! REjält avis på er resa, jag behöver verkligen semester nu! :)

  ReplyDelete
 4. Det är nog olika det där med bloggandet. Jag tycker att det är både och, det tar mycket tid att blogga men det ger också väldigt mycket inspiration.

  ReplyDelete
 5. Jag tror allt skrivande är bra och också att den mesta inputten från omvärlden gagnar ens tankar, så blogga på! Absolut tystnad skulle bara eka i mitt huvud i alla fall...

  Ha en fin vecka och tack för att du tänker på mig...

  Kram!

  ReplyDelete
 6. Tack för många kloka kommentarer! Brottas lite med den klassiska frågan hur man ska få tid till allt man gillar, utan att det blir ineffektivt. Älskar att skriva och att blogga så jag ska jag göra mitt bästa för att få ihop det. Jag får verkligen så mycket glädje och inspiration av att läsa hur ni andra gör och det har jag verkligen saknat när jag bara suttit i min ensamhet. :-) Återkommer i hur jag får till det! Kram till er alla!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...