Wednesday, April 25, 2012

Smekmånad på Maldiverna- Del 1. Resan

Jag och maken har drömt om att resa till Maldiverna i flera år och nu fick vi äntligen chansen. Vi valde att boka vår resa via Fritidsresor. Efter att ha tittat igenom de olika öarna och typer av boende valde vi Kuramathi Island Resort  med en s k Beach Villa with Jacuzzi. Vattenvillorna, som såg hemskt lockande ut till en början, valde vi bort för att de låg i långa rader som ett radhusområde och inte kändes lika privata enligt våra önskemål.

Resan gick från Arlanda till Qatar. Vi startade med lite bubbelvatten på Arlanda och var så förväntantsfulla! Resan till Qatar tog cirka 6 timmar. Vi flög med Qatar Airlines vilket var ett excellent flygbolag med god mat och bra service. Väl i Qatar bytte vi plan och flög sedan ytterligare ca 4 timmar till Male, huvustaden på Maldiverna.

Värmen var helt otrolig. Res i lätta kläder från början om det går för efter ankomst till Male checkar man in sina väskor till sjöflyget och det är varmt, varmt, varmt i jeans och stickade koftor...

Kuramathi Island Resort hade en egen lounge som vi fick sitta ned och vänta i. Där är allt snövitt och underbart rent. Man får förse sig med drickor och tilltugg från en buffé, bildspel från Kuramathi visas på stora TV-skärmar och chill-musik spelar svagt i högtalarna. Helt underbart!

Piloten på sjöflyget tog emot oss barfota och fortsatte likaså när han flög oss över paradisöar på väg mot vår ö. Resan tog cirka en kvart och kändes bara rolig. Vi var cirka 12 personer i planet. För den flygrädde kanske det inte är drömmen. Vi landade en bit från ön, på en brygga i Indiska Oceanen. Med den stickade koftan över armen och jeans som klibbade kändes det som att det var dags att få komma fram. En kort båtresa senare suckade vi alla av glädje när vår ö med vita sandstränder, lagunblått vatten och palmer var bara några meter bort.

Omedelbart efter ankomst serverades vi den första av många drinkar på denna resa, Sunrise. Vi fick fylla i ett formulär med namn och yrke. Jag, som redan befann mig i paradiset, bestämde mig för att också mitt yrke var en dröm, som ni ser på min lapp nedan... :-)Kul också att jag skrev födelseår 1776 till en början! Trötta, trötta efter resan och värmen.

Våra väskor fraktades till vår beach villa medan vi åkte golfbil. Villan låg några få meter från vattnet och massor av gröna växter och blommor kring sig. Då var det bara att kasta av sig kläderna och börja promenera barfota runt ön. Vänja sig vid färgglada drinkar och ändlöst vackra omgivningar. Mer om detta i Smekmånad på Maldiverna-Del 2.5 comments:

 1. Kul att du delar med dig, det ser fullkomligt UNDERBART ut! Jag skulle dock aldrig våga flyga i det lilla planet tror jag :)

  Sofia

  ReplyDelete
 2. He,he, det dundrade rätt bra, annars måste jag säga att känslan inte skilde sig så mycket från vanligt flyg. :-)

  ReplyDelete
 3. Åh det lockar!!!!! Men måste lära mig att allt inte behöver ske idag.. men inom några år iaf hoppas jag ;)
  Var ni borta 2 veckor?

  ReplyDelete
 4. Mikaela- Vi drömde om Maldiverna länge innan vi kom iväg. Så visst ska du också resa dit med tiden, det är verkligen en underbar plats. Som att promenera omkring i ett vackert vykort ungefär! :-) Vi var borta 8 dagar. Lagom långt för två rastlösa personer... Kramar!

  ReplyDelete
 5. Åh så härligt :) Ibland är ju även drömmandet halva resan ;) 8 dagar kändes inte för kort med tanke på den långa resan då? Men förstår att man lätt kan bli lite rastlös oavsett personlighet på små öar med begränsat att göra.. Fanns det olika restauranger på ön eller hade man bara hotellets att äta på?
  Kram

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...