Wednesday, February 6, 2013

Förlagstankar just nu- De mindre förlagen

Huvudet är ungefär lika överhettat som då jag läste in mig på marknadsföring på nätet häromdagen. Skillnaden är att det nu gäller manus. En annan är ju så van att vänta att det nästan är självklart att det finns några mer förlag att vänta på. Men nu är det alltså klart. Icke ett ja. Fantastiskt.

Nåväl. Ni har alla lämnat kloka och varma kommentarer och jag tänkte för en stund på vilken enorm tur det  är att jag startade den här skrivarbloggen och lärde känna alla er. Om jag hade suttit helt ensamt hade jag väl överlevt också, trakasserat någon nära släktning eller gråtit offentligt på Stureplan, men nu har jag ju er!

Just nu alltså:
-Jag dammsuger nätet i jakt på små förlag. Yours truly har ju haft hybris och endast skickat till stora förlag, med undantag för ett. Kanske dags att tänka om nu...
Jag ska när jag har avslutat det här inlägget skicka iväg manus till ett förlag som verkar måna om att hitta någon med lust och idéer för att marknadsföra sig själv och sin bok. De verkar kul och väldigt raka. Jag tänkte skicka med artikeln i Metro för att bevisa min point, att, ja, jag kan marknadsföra mig. Jag hoppas att de inte kastar mailet till följd av uppfattningen att jag kvalificerar för medlemskap hos någon klubb av allmän uppblåsthet.

Jag startar alltså där. De mindre och små förlagen. Goda råd emottages väldigt gärna! Någon som känner till ett mindre förlag som söker urban fantasy med rötterna i svensk 1700-tals historia, för slukaråldern, please let me know!

(Någon frågade vilka förlag det var som kontaktat mig. Jag är för feg att lägga ut namnen så här på bloggen men låt oss säga så här, det rör sig om tre stora och mycket välkända förlag där alla har varit vänliga och korrekta. En del förläggare har t o m sagt att de varit uppriktigt ledsna över att refusera min trilogi, och haft vänligheten att berätta det också. 
Slutsats: Väldigt uppmuntrande, men fortfarande inte tillräckligt för att uppnå drömmen att bli antagen. Bara att kämpa vidare.)

4 comments:

 1. Har varit dålig på att kommentera på sistone, men vilken berg- och dalbana du bjuder på de här dagarna!
  Älskar att du är så modig och vänder ut och in på dig själv och alla funderingar. Tack!

  Vad gäller förlag börjar jag också få större och större tilltro till de mindre. Särskilt om man som du är redo att själv göra en stor del av marknadsföringen. Ser fram emot fortsättningen! Hisnande...

  /Anna

  ReplyDelete
 2. Har tyvärr inget förlag att rekommendera men är väldigt glad att du väljer att även skicka till mindre förlag, nu händer det!

  ReplyDelete
 3. Kabusas avnavling, Styxx, där bland andra Nene Ormes gett ut sina böcker Udda verklighet och Särskild. Förlaget ligger dessutom på Sveriges framsida = Göteborg!

  :D

  ReplyDelete
 4. Näää, vad surt och ledsamt! Känner med dig! Går ju igenom samma process men har några kvar än så länge, men är helt beredd på att det kommer bli nej överallt.

  Jag tror du tänker helt rätt som siktar in dig på mindre förlag. De stora jättarna har det allra minsta nålsögat, säger de som vet. Lycka till, kämpa på! Kram/ Hanna

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...