Thursday, February 7, 2013

Två nya, mindre förlag har fått mitt manus! (Men faktiskt ett förlag kvar som inte svarat ännu...)

De är galna i fantasy. Urban fantasy. Det är ju en väldigt bra början.

Väntan börjar igen alltså. 


Förresten insåg jag att det faktiskt fanns ett förlag kvar som inte svarat mig ännu. De är hyfsat stora men ryktesvägen har jag fått veta att de har det tufft ekonomiskt just nu. Att etablerade författare med tiotalet publicerade böcker bakom sig nu får kalla handen av dem för att de måste dra ner. 
Jag ringde upp för att försöka få någon slags uppfattning om vad status är för mina manus. Inte ett enda vettigt svar. De kan lika gärna ligga olästa, som lästa.

Så.

3 comments:

 1. Ett tillägg till det jag skrev för några dagar sedan: det är svårt nog att få en bok antagen. Tre böcker, än svårare, inte minst att "ro i hamn". Kanske spar man på krutet, och strör ut det i alla tre, istället för att göra första boken så bra man bara kan? Så skulle jag göra. Liksom dryga ut min zsa zsa zsu på alla tre. Därav tror jag starkt på att fösa de två andra delarna åt sidan, och gå på första boken, och göra den absolut toppenbra. Ditt allrabästa. Det här innebär ett hästjobb, men, något jag var tvungen att göra, åtminstone en gång, var att montera ner Fågelbarn, när den var färdigskriven, och börja om från början igen. Detsamma gäller bok tre, jag blev inte nöjd när jag skrev klart den för typ en månad sedan, så jag plockade isär, gjorde om, håller på att göra rätt. Jag vill skriva det så som det förtjänar att bli skrivet. Och så tänker jag kring din serie. Därför, om du orkar, montera ner första boken. Plocka ut kapitel för kapitel, klistra in i ett nytt dokument, kanske ändra typsnitt, gör lite fina indrag så att sidorna ser ut som boksidor, föreställ dig boken framför dig, att du håller den i din hand, vad är den övergripande känslan boken ska ge? Sedan, jobba om den.
  Ännu en tanke, som hjälpt mig väldigt mycket, är att verkligen lyssna in karaktärerna. Höra deras röster. Det var så jag gjorde med Kaninhjärta, och då kom Annes röst väldigt tydligt till mig. Så har jag även gjort för Fågelbarn, för att höra Hannas röst. Det är ett sätt att särskilja sin egen röst från vad som egentligen ska fram. Du, som författare, får inte höras.

  Bara lite tankar, från en författare till en annan.

  Stor kram!

  ReplyDelete
 2. Har haft en paus från manus och blogg ett tag men blev så glad och inspirerad när jag läste din blogg och ditt driv med att skicka manus till mindre förlag! Du var ju och hälsade på Vivlio när jag och några till hade release och det vilar minst sagt en skön känsla över mindre förlag. Kör på - jag håller tummarna!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...