Thursday, April 26, 2012

Smekmånad på Maldiverna. Del 2- Mat och dryck

Kuramathi Resort erbjöd All Inclusive, dock med en reservation. Fritidsresor kan endast boka Basic All Inclusive. Detta innebär att man får en restaurang som erbjuder bufféer av olika slag; Maldivian, Mexican, American och så vidare. Maten var alltid god och väldigt vackert upplagd men känslan av restaurang infinner sig inte på samma sätt som när man blir serverad vid bordet och får maten tjusigt upplagd på tallriken. I Basic All Inclusive får man även dricka precis fritt från alla restauranger och barer på hela ön. Detta var toppen när vi promenerade omkring och ville dricka något kallt.

För att få äta på alla restauranger (ca 8 stycken) som finns och få riktig All Inclusive fanns det en möjlighet att uppgradera sig. Detta kostade 50 dollar/person och dag. Minst fem dagar av resan måste vara kvar för att få göra detta.

Maken och jag valde att inte uppgradera oss. Vi åt istället middagar på några av de andra gourmet-restaurangerna och betalade då på vanligt vis. Vin från Europa är dyrt. En flaska Mateus rosé kostade närmare 700 kronor flaskan mot ca 80 kronor hemma. Den ena av kvällarna valde vi restaurangen The Reef, en väldigt privat restaurang med endast några få bord. För att få bord måste man boka i stort sett omgående när man kommer, vilket kan vara bra att veta.

Plus alltså för god mat men med viss risk för utråkning på den tilldelade bufférestaurangen, om man inte väljer att uppgradera sig eller helt enkelt betala för sig för några kvällar.

Dagen då vi firade vår bröllopsdag överraskade maken mig med en private dining experience; Serenade Dinner. Vi anlände till en av restaurangerna och alla servitörerna log så uppenbart glatt mot mig att jag först undrade om jag promenerade omkring med en liten apa på huvudet. Men, sedan visade vår servitör oss ut på en lång brygga som ledde ut till ett bord. Ett enda bord. Där åt vi fem-rätters middag helt ensamma med hajar nedanför bordet och stjärnklar himmel. Det kan knappast bli mer romantiskt. Maken överraskade mig också med en mycket fin present från den lokala juveleraren.
Private dining skulle jag verkligen vilja rekommendera till alla honeymooners som åker till Kuramathi!

Nedan följer bildkavalkad av några av alla de smaskiga drinkar som jag drack, bild på bryggan ut till vårt bord, smaskig sallad på The Palm och vackra dekorationer.
1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...