Tuesday, December 13, 2011

Our loved ones never really leave usWeird, out-of-body, supernatural experience...decided to take a walk with me today. I was just going out with the trash. Nothing major about that. Except for the fact that I didn´t walk alone. By my side was my grandmother, yet not. I recognized her by the smell. Although she is long gone, she was there. She spoke and spoke, gave me details and cleared ideas about my new adult novel. By the time I got to the trash-container, I was shivering with excitement. And then I was all alone again.

Have you ever had that experience? You know how you think you come home all alone, but as soon as you close the door behind you, you know that you are so not alone. Dinner is set for one, yet there are two at the table...

It was over in a matter of minutes. But I have never had such clear guidance and sense of being looked after. Ever. I will treasure it in my heart forever. Thank you Grandma!

12 comments:

 1. Det händer alldeles för ofta i det här huset. Ingen vidare god energi är det heller. Och ingen släkting tyvärr. Kanske att någon av mina släktingar finns nära också, det vet jag inte, men familjen i huset överskuggar allt.

  ReplyDelete
 2. Åh jag börjar nästan gråta när jag läser ditt inlägg. Så outsägligt fint. <3

  Jag får besök av min mamma lite då och då. Hon kommer och hälsar på när jag minst anar det, men ibland kan jag "prata" med henne och be henne komma till ett visst evenemang. Till exempel kan jag nämna dotterns skolas julkonsert förra helgen. Jag bad mamma komma dit eftersom hon älskade att gå på de konserterna medan hon levde. Och hon var faktiskt där på konserten i lördags. Jag kände hennes lycka över den underbara musiken, och gladdes med henne. Min pappa känner jag sällan av, men mamma kommer hit med jämna mellanrum.

  ReplyDelete
 3. Vilken fantastisk upplevelse. Jo, jag har haft en och annan sådan upplevelse. Jag tycker att det är en otrolig gåva att få ha den möjligheten eller kanske mottagligheten :)

  ReplyDelete
 4. Hanna- Det låter så jobbigt med andar som stör hemma hos dig. Jag hoppas verkligen att du får bukt med det på något sätt.
  Nina- Jag pratar också med min mormor, ber henne om hjälp och hon finns alltid där. Men jag har aldrig känt en sådan närvaro som denna. Helt underbart!
  Anneli- Jag tror att alla, som vill, har förmåga att känna av sådant som finns runt omkring oss. Inte så att man måste gå omkring med en gloria runt huvudet hela dagen men om man lyssnar kan man få klarhet och kanske t o m tröst många gånger.

  ReplyDelete
 5. Åh, så fint! Jag blir alldeles tårögd!

  Jag har inte känt närvaron av någon avliden på det sättet, men har genom ett medium mött tre som gått över till andra sidan och det var en fantastisk upplevelse eftersom det var så tydligt.

  Den ena, skvallrade t o m för mediet att min syster var gravid, trots att min syster bett mig att inte säga något till mediet för att det var så tidigt i graviditeten. Vår gammelmoster ville komma med lugnande besked, för syrran mådde så fruktansvärt dåligt av sitt gravidillamående att hon undrade om det verkligen skulle sluta väl. Det ville vår moster tala om att det absolut skulle och det gjorde det också! Det var många tårar den dagen. Fantastiskt att få vara med om!

  ReplyDelete
 6. Joanna- Underbart. Det är jättekul att besöka ett medium för lite allmän vägledning. Jag brukar tala med ett medium per telefon.(Cirkus en gång vartannat år) Vi har aldrig träffats eye-to-eye och han har aldrig ställt en enda fråga till mig, endast berättat vad som ska hända och han har varit väldigt, väldigt duktig!

  ReplyDelete
 7. Oh det här är ett sådant fint inlägg! Får också ingång min skrivarkreativitet någonting enormt. Jag känner mig heller nästan aldrig ensam oavsett vart jag befinner mig :)

  ReplyDelete
 8. Tack söta Lingonhjärtat! :-) Det är många som viskar om den andra sidan nu och jag är så glad för att det skrivs mer och mer i den övernaturliga/mystiska genren. Superguay!

  ReplyDelete
 9. Åh jag med! Älskar böcker om det övernaturliga (eller naturliga:)). Då måste du nästan läsa The fearful symmetry. Älskar den!

  ReplyDelete
 10. Lingonhjärta- Och du får ta och kika in på Christin Ljungqvists blogg- hon släpper din debut "Kaninhjärtat" som handlar just om andar och det paranormala.Härligt!

  ReplyDelete
 11. Ja just det! Där är jag allt inne och kikar ibland! Hade helt missat att hon kommer ut med en bok nu :) Tack för tipset!

  ReplyDelete
 12. ljuvligt att du tar upp ämnet !! och att se era kommentarer

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...