Thursday, November 22, 2012

Björnarnas magar skärs upp två gånger per dag- utan bedövning- Snälla hjälp!

SNÄLLA SPRID DETTA PÅ FACEBOOK, TWITTER OCH BLOGGAR!
Vi har makten att förändra detta.

Just i denna stund som du läser det här ligger närmare 20 000 björnar, allt från ungar som slitits från sina mammor alldeles för tidigt, till fullvuxna hanar, inspärrade i s k krossburar. Det är djävulen själv som designat dessa utrymmen så att buren kan krympas från alla håll så att björnen inte ska kunna röra sig när de sadister som två gånger per dag, ibland flera, skär hål på magen för att tappa dem på galla. Som medlem i WSPA får jag hem både bilder och dokumentation på hela jävligheten. Jag står ut med informationen av en enda anledning; att jag om några månader igen får ett nytt brev som berättar vilka förbättringar som gjorts på området. För det krävs sådant här för att vi ska reagera och ens få vetskap om det lidande som pågår just nu.Jag skulle kunna berätta massor av mer om vad som sker alldeles i denna sekund för alla dessa stackars djur. Björnar som aldrig får känns gräs under sina fötter eller springa fria men jag väljer nu att skriva om det vi kan göra istället. Vi har inte rätt att utsätta djur eller andra levande människor för lidande, tack och lov kan vi göra något för att få ett slut på eländet.

Vi är de enda som djuren har. Till skillnad mot utsatta människor, kommer djuren aldrig att kunna tala med oss, för de talar ett helt annat språk. De känner lika mycket smärta som vi och de känner lika mycket sorg och rädsla när dörren till platsen där de hålls fångna öppnas och människorna som skär dem i magen stiger in, för att plåga dem ytterligare en gång. VI KAN GÖRA NÅGOT.

Snälla, snälla ni, om ni kan finna det i era hjärtan att kanske avstå från en tidning, några extra lyxiga strumpbyxor eller kanske välja en billigare middag, så gör det och sätt in pengarna till WSPA. De är en världsomspännande organisation som verkligen gör nytta. Man behöver inte binda upp sig för att betala. Endast göra en insättning enligt vad man tycker att dessa stackars djur förtjänar. Jag satte in 600 kronor igår. Det stillar inte mitt ledsna hjärta men i alla fall kan jag säga att jag gjorde något.

Se det som att ni sträcker ut en hand, att ni får äran att hjälpa dessa vackra djur till ett bättre öde. WSPA har gjort enormt mycket för björnar i år. Bland annat har de lyckats rädda massor av s k kampbjörnar i Rumänien genom att fria dem och låta dem bo i särskilt införskaffade reservat där de tas om hand, får mat och sakta, sakta återfår tron på att det finns snälla människor också.

I Kina, där björngallaindustrin är värst, räknar WSPA med att kunna påverkar inom en femårsperiod. Det är fem år av överjävligt lidande till för dessa björnar, men ju mer vi ger, desto kortare kan tiden bli.

Att ge kärlek, är att även ta emot kärlek och allt gott man gör, har ett väldigt vackert sätt att komma tillbaka till en. Djur har inte förändrats, de har inte förstört sina marker, de har inte gjort människan något illa. De vill bara leva som de alltid har gjort.

Snälla, gör som jag och hjälp björnarna och alla de andra djuren med en insättning idag. Här!

3 comments:

  1. AARGGHH! Jag blir GALEN! HUR länge ska allt detta få fortsätta???

    ReplyDelete
  2. Tack vännen för att du kämpar vid min och djurens sida! Många kramar till dig!

    ReplyDelete
  3. Min avslutande uppsats på juristlinjen handlade om djuren som objekt i svensk lagstiftning. J-lar vad många läskiga rättsfall jag läste då ...! Tyvärr är jag inte så nöjd med uppsatsen som jag hade velat, men jag var höggravid och pendlade mellan USA och Sverige och var jetlaggad typ jämt. Hade gärna gjort kampen rättvis med en uppsats som sopade mattan med alla idioter. Nu blev den lite beige. :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...