Thursday, November 15, 2012

Ladurée LoveDen franska firman Ladurée har inte bara fantastiska bakverk, såsom deras mest kända macarons, de har även en fantastisk hemsida som ni inte får missa. Känner ni för lite Paris love, kika in här!

Hela hemsidan känns som en enda stor saga. Alla små detaljer, kaféljuden och alla produkter... Sweets for the soul. Ladurée säljer allt från bakverk till babysaker. Allt är sockersött och vackert. Varje månad kommer en specialdesignad macaron-box ut. Jag väntar ivrigt på decembers lilla box och ser fram emot deras julsmyckning. Så här har det sett ut i Paris tidigare:


Stockholm stoltserar numera med en alldeles egen Ladurée som ligger på Grev Turegatan, alldeles intill Sturegallerian. Jag handlade macarons i present till Simona Ahrnstedt där när hon släppte sin nya roman Betvingade. (Det kändes bara som om Sveriges enda romance-drottning, skulle ha dessa bakverk när hon skrev vidare. På bokmässan viskade Simona till mig att hon älskat bakverken så mycket att de till och med inspirerat henne när hon skrev. Fab, present alltså!) Jag hann inte mer än gå några kvarter med den vackra påsen i handen, så kom turister och svenskar fram, alldeles upphetsade, och frågade om det verkligen fanns en butik i Stockholm. Mais, oui, svarade jag och gav directions.(Bild från Stockholmsbutiken och Simonas påse.)Boxarna är så vackra att jag skulle kunna köpa bara dom. Min svärmor ställer dem som vackra utsmyckningar i badrum eller på nattduksbord. En kalasidé.


Och skulle du nu ha hamnat här för att du planerar ett bröllop, missa då inte ett besök på Ladurée för där har du dina drömmars bakverk i den mest romantiska setting du kan tänka dig.

4 comments:

 1. Nästa gång jag kommer till Stockholm är det jag som ränner dit och handlar! Underbara lådor, och påsen, lite Tiffanykänsla över den.:)

  ReplyDelete
 2. Åh, macarons är så gott!!! Vilken underbar present!

  Jodå, jag köpte boken The Secret direkt. Men något, kanske stressen kring vår bokutgivning av Förverkliga din bokdröm, gjorde att den blev liggande... Så jag har inte börjat läsa den ännu, men tack vare dig kom jag ju på den igen - tack för påminnelsen! Måste ta tag i den, för jag är verkligen nyfiken!

  Så spännande med agenten nedan också! Härligt med personlig respons!

  Kram!

  ReplyDelete
 3. OH MY GOD! Jag ska SÅ gå dit!

  Wow. WOW!!

  Och ja, i min nya bok äter de franska rosen-macrons, direkt inspirerade från din present. På grund av att den var helt gudomlig.

  Kram!

  (skickar den lettiska boken, hörs på mejlen)

  ReplyDelete
 4. Hanna- Ja, det är som att träda in i en annan värld, när man besöker Ladurée. Man känner sig som man gör sig själv en tjänst, för man blir så glad av allt det vackra man ser. Pastellfärgerna är ju to die for...
  Joanna- Vad kul att du fick en anledning att plocka upp den där boken nu då! Det fungerar faktiskt! (Så länge som man kommer ihåg att praktisera)
  Simona- Åh, men Gud, vad roligt med den lettiska boken (TACK, TACK, TACK!!!!!)och rosen-macarons och att jag nu introducerat dig till en bakverksvärld att gotta sig i ett helt liv! Det fanns inga alternativ annat än att köpa dem till dig- jag bara SÅG framför mig hur de liksom var fullkomligt nödvändiga för att du överhuvudtaget skulle kunna skriva en enda romance-rad till. :-)
  Många kramar till er alla!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...