Sunday, September 1, 2013

Horoskop vecka 36, 2013


Vår vecka startar med att Solen och Pluto träffar varandra på måndagen den 2 september. Planeterna är på sitt bästa humör och kommer hjälpa dig på flera sätt. Solen befinner sig i renlevnadstecknet Jungfrun och kommer tillsammans med Pluto i Stenbocken att belysa sådant som varit dolt för dig. Pluto styr underjorden, känslor, psykologi och rå stark kraft. Kämpar du mot fobier eller ångest? Äter du upp dina känslor? ( A k a jag-mår-så-dåligt-det-är-bäst-att-jag-tar-en-kaka-till ) Den här dagen är du starkare än vanligt och helt redo för att granska dig själv på djuptet. Det är en riktig powerdag för att ta tag i sådant som besvärar dig på djupet. Andra sätt som den här energin kan visa sig på är att du får höra nyheter som dolts för dig i arbetet (Stenbocken styr arbete och organisation) Vad som än händer är du menad att få detta wake up call för att kunna göra något åt saken.  

På torsdagen den 5 september har vi en nymåne (hello nystart!)i Jungfruns tecken. Energin som Solen redan belyser- att organisera, fixa och trixa och gå på detox- betonas ytterligare. Månen har även stöd av lyckoplaneten Jupiter vilket gör att vi mår bra väldigt bra av att pyssla om oss själva och faktiskt njuter av att skapa ordning och reda. Fråga dig själv var du behöver titta närmare på detaljerna och lägg sedan ned din själ i att verkligen göra det under de närmaste tio dagarna. Är det arbetsschemat som måste struktureras, det kreativa projektet som behöver en detaljerad omgång eller kanske din egen dekadenta livsstil som behöver göra a u-turn? Just do it!

Veckan avslutas en aning tröttsamt. Mellan den 7-9 september kommer inte energiknippet Mars överens alls med strukturens Fader, Saturnus. Mars kommer vara arg, frustrerad och nära utbrott samtidigt som Saturnus upprepar ordet "nej" och drar åt svångremmen. We don´t want any kind of fun here, thank you very much! Att känna att man arbetar hårt för att ändå stoppas av något som ligger utom ens egen kontroll är stämningen som råder under dessa dagar. Vägen mot det man vill uppnå känns lång och svår. Men trots detta finns det ljusglimtar.Kom ihåg att tillfälliga motigheter senare, när man ser tillbaka, faktiskt brukar ha gynnat en. Ibland har man foten innanför dörren till Drömmarnas Kontor, man kan för fasicken känna lukten av kaffet som serveras där inne (!), ändå puttas man ut precis innan det är dags för coffeebreak. Nedrigt, jag vet. Men, om man inte deppar ihop så mycket där ute i trappuppgången kanske man ser att en annan kontorsdörr just öppnades, precis när den andra stängdes. Den dörren har en gyllene skylt med små bokstäver som bara kan läsas om man går lite närmare: En bättre väg till Drömmarnas Kontor...

ÖVERGRIPANDE KÄNSLA UNDER HÖSTEN 2013- 
Det pågår en stark energi sedan slutet av augusti. Hela tanken som stjärnorna vill förmedla går ut på en sak, en enda sak: Hitta balans. För några veckor sedan, den 23-27 augusti, formades ett s k Grand Cross på stjärnhimlen. Fyra olika tecken möts upp för an elite retreat kan man säga. De tecken som anmälde sig till den här superkonferensen är Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken. Alla dessa tecken skapar en minst stark gruppdynamik. De är universums movers and shakers. De är ledarna. Jupiter(i Kräftan) bringer energi och flyt för att sätta fart på händelser, Uranus (i Väduren) skakar om och överraskar, Pluto (i Stenbocken) transformerar och utmanar the big boys-the power. Venus (i Vågen)mjukar upp allt genom att bringa kärleksfull energi, konst och skönhet till bordet.


Sist in på mötet var Venus men även om hon kom en aning late så är det hennes budskap som vi nu försöker att efterleva när vi tar långpromenader och grubblar över hur vi ska nå våra mål. Vad vi än utmanar inom våra egna liv, vill Venus att vi siktar in oss på att göra mer av det vi älskar att göra. Att vi hittar en ekvation där glädje och hjärtat finns med i ekvationen. Jobb, relationer, projekt, hus och hem- vi dras automatiskt till sådant vi älskar att göra, oavsett vad det gäller.  Tänk på vad som har hänt de senaste veckorna. Vad är nytt? Vad är annorlunda? 


Vågens tecken symboliserar balans och det är den energin som återkommande kommer att aktiveras under hösten när olika planeter efter varandra tar över Venus plats i fyrkanten på himlen. När december startar, kommer många ha ifrågasatt, ändrat och nått balans inom det område där vi idag känner oss i störst behov av förändring. Det kommer blir a bumpy ride men en givande sådan.

Håll fast vid era drömmar!
No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...