Sunday, September 15, 2013

Horoskop vecka 38, 2013

Har ni rensat och organiserat era garderober och scheman tillräckligt nu? Börjar det kännas som om ni har fått ordning på vad och när ni ska göra saker den närmaste tiden? Ordningssamma Jungfrun har farit fram som en riktig städerska i våra liv sedan en månad tillbaka-" släng det där och glöm inte att skriva ned det här!", har hon ropat. På söndag, om en vecka, byter Solen tecken och lämnar Jungfrun för att gå vidare till Vågens tecken. Har ni alltså något som ni fortfarande inte tycker att ni kommit tillrätta med- ser skrivbordet fortfarande bara ut som en hög med papper eller har ni inte anmält er till de där yoga eller träningspassen ännu- har ni fortfarande stjärnornas energi med er för att få till det. Agera redan i början på veckan för bästa resultat.

På torsdag den 19 september har vi fullmåne i Fiskarnas tecken. Det är dags för avslut och a little bit of magic. En fullmåne vill wrap things up och nu är det dags i Fiskarnas drömska, känsliga tecken. Fiskarna är alltid benägna att sträcka ut en hand för att hjälpa andra, de älskar fantasi och kan smycka sina tankar så vackert att det vore som om de levde i en alternativ verklighet, genom sina tankar. När fullmånen nu äger rum i Fiskarnas tecken kommer många Fiskar, samt de med ascendenten i Fiskarna, att komma till ett viktigt personligt avslut. 
Vi andra kan komma att bli varse hur vi agera i förhållande till andra. Är vi Florence Nightingale åt våra vänner och närmaste familj? Får vi något tillbaka av allt vi ger? Jag ser den här fullmånen som att de här ämnen kommer att dyka upp ur känslornas vatten. De har legat och bubblat där ett tag men nu kommer de närmast att skjuta rakt upp i luften som om det vore en fontän. 
Fiskarnas tecken symboliserar också healing varför det är mycket möjligt att en del av oss bestämmer oss för att besöka en skicklig läkare eller alternativ hälsoterapeut. Då nymånen (nystart) i Fiskarna ägde rum den 11 mars i år, är det mycket troligt att det som aktualiseras i samband med fullmånen den 19 september är slutstationen för det som initierades i mars.
Om det är någon gång som magisk manifestation a k a The Law of Attraction kan komma att ske, så är det också i samband med den här fullmånen! Vad har du önskat dig sedan mars i år?

När vi har fullt upp med känslor, fantasier och healing kommer underjordsprinsen Pluto också åter från en liten semester. Han har tagit det lugnt på stjärnhimlen i fem månader. Pluto styr över det som måste bort, för att ge liv åt annat. När hans energi stannar av är den processen inte lika effektiv. Tänk efter vad ni kämpat med extra mycket med under de senaste fem månaderna. Är det kreativt arbete, hälsa eller kärlek? Varje gång en stor planet som Pluto återkommer efter en lugnare vacation kommer omedelbara ledtrådar om vilka förändringar som väntar levererade som på silverfat. Från och med fredag ska ni hålla utkik efter tecken som avslöjar i vilken riktning som ert challenging area kommer ta inom kort. En brasklapp för vilka områden Pluto påverkar i de olika stjärntecknen ser ni här:

Väduren: Förvänta dig förändringar i karriär.
Oxen: Utbildning, juridik och längre resor betonas.
Tvillingarna: Pengar och tillgångar, gåvor, arv djup, personlig transformation.
Kräftan: Äktenskaps-och partnerskap inom affärer.
Lejonet: Ditt dagliga arbete men även hälsa
Jungfrun: Kärleksflirtar, barn och kreativa projekt
Vågen: Hus, hem och familj berörs.
Skorpionen: Sättet du kommunicerar, kanske rent tekniskt, via nätet och dator.
Skytten: Dina pengar och idéer för hur man kan tjäna mer pengar.
Stenbocken: Din personlighet, ditt jag som du visar upp för världen, din självbild.
Vattumannen: Hemligheter, sorg och karma som behöver tröst.
Fiskarna: Vänner, nätverk, drömmar och hopp inför framtiden.

Mars fortsätter att ge kraft och energi åt alla kreativa projekt- fortsätt att arbeta hårt om du drömmer om att sälja dina tavlor, publicera din bok, stå på scen eller arbeta med barnrelaterade frågor.

Ha en underbar vecka!


4 comments:

 1. Hm... mycket på gång nu... de du skriver om pluto och silverfat lät ju bra, men ska man tro att de är positiva förändringar bara? eller kan de lika gärna vara negativa... hum hum... bara en liten kort undran. mvh Fiskan...

  ReplyDelete
 2. Hej Fisk! När en planet som Pluto åter börjar röra sig framåt efter att ha varit upptagen på annat håll, a k a retrograd, släpper motstånd. Pluto vill ha förändring och när han nu from den här veckan sätter full fart med sitt arbete igen, kommer vi lättare komma vidare där vi suttit fast sedan flera månader. Jag noterar att du signerar Fiskan och som Fisk eller med ascendent i Fiskarna väntar ett personligt avslut i samband med fullmånen. Jag förknippar snarare fullmånen med rask förändring än att Pluto omedelbart skakar om. Pluto signalerar dock gärna i samband med vändningen-och det var det som jag menade med "silverfat". Förändringar kan ibland uppfattas som att de är negativa för att man sen ser att de var det bästa som du kunde hända. OM, och jag säger om, det skulle vara så att du anser händelser under veckan negativa, försök att tänka att det kanske väntar en alldeles underbar ny händelse, som var mogen att komma först efter vad som du uppfattade som "motgång". Jag hoppas att du ska tycka, oavsett vad som väntar, att det blir en vecka med rörelse som för dig ett eller flera steg närmare dina drömmar. :-) Hälsningar Helena

  ReplyDelete
 3. Hej, hur ska man tolka Plutos påverkan om man är tvilling med ascendenten i vågen?
  / tvilling

  ReplyDelete
 4. Hej Tvilling! Då du har ascendenten i Vågen hamnar Pluto i ditt fjärde hus- det är hem och familjehuset. (Dock med viss reservation då en del hus ibland är mindre och större och jag skulle behöva ställa just ditt horoskop för att veta exakt.) När Pluto passer igenom familjehuset är det tal om flytt och förnyelse inom hemmet och var man bor, att hantera familjehemligheter och relationen till sin pappa. Pluto rör sig långsamt och har befunnit sig i det här huset i flera år (sedan 2008)- dock är det de senaste fem månaderna som han inte varit riktigt lika aktiv. Se nu vad som väntar genom att vara uppmärksam på tecken i relation till hemmiljön och familjerelationerna kring den dag då Pluto börjar gå framåt igen. Var har du suttit fast när det gäller de här områdena de senaste månaderna? Pluto lovar att släppa på motståndet och ge dig möjligheter att genomföra de förändringarna du vill från och med slutet av veckan.
  Hoppas det hjälpte!

  Må väl!
  Helena

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...