Wednesday, July 18, 2012

Dagen då jag överväger att sluta skriva

Jag är less. Less på att lägga all min energi på att jaga förlag istället för att koncentrera mig på att skriva. Visst, man måste ha tålamod och ska inte ge upp om man vill ta sig igenom nålsögat till något av de svenska förlagen. Till mitt försvar tycker jag också att jag har hållit andan uppe rätt bra. I snart åtta (8) år. Men både idag och igår har jag faktiskt tänkt tanken "men jag behöver ju inte göra detta, jag kan ju släppa den här utmaningen".  Konstigt nog känns det underligt bra att tänka så. Pressen på att skriva på alla lediga stunder försvinner och den tröttsamma förlagsjakten också. Hela dagen har jag gjort massor av annat roligt och bara väntat på den där aha-upplevelsen klart jag ska skriva, utan min pennan dör jag. Men den känslan kommer inte. Visar sig faktiskt inte alls.

Hur detta ska sluta vet jag inte.

5 comments:

 1. Jag har också varit där, tror att det är ganska vanligt att man hamnar i dessa tankar och svackor.
  Ge det några dagar, skrivande ska absolut inte kännas motigt och tidskrävande.
  Och sänk kraven på dig själv och ditt skrivande, då kommer du få tillbaka lusten igen.
  Kram till dig!

  ReplyDelete
 2. Precis så kände/tänkte jag, precis innan jag blev antagen. Kaninhjärta var ju mitt sista försök, jag var (och är fortfarande, men det börjar ge sig) trött på att skriva, liksom tömd. Kanske behöver vi båda en riktig semester? En sund skrivpaus? Jag tror aldrig man kan sluta skriva när man väl börjat, men man kan absolut sluta ett tag och tro att man slutar för alltid.
  Ta paus! :)

  ReplyDelete
 3. Du har kämpat länge och verkligen lagt ner mycket tid och energi på att jaga förlag. Genom att du inte har fått något tillfredställande svar tillbaka så är det inte konstigt att energin och lusten försvinner. Du har inte fått lön för mödan med andra ord och det suger. Jag håller med Christin och Edgrenskan. Ge dig tid till en paus och släpp kraven för några veckor.

  ReplyDelete
 4. Edgrenskan, Christin och Carola- Jag lyssnar till era goda råd och låter skrivandet vila lite. Jag märker hur oerhört avslappnad jag blir när jag tänker att "jag struntar i det". Kanske kan leda till att någon ny tanke eller idé kommer smygande... ;-) Kram till er alla!

  ReplyDelete
 5. Jag slappnade av betänkligt när jag bestämde mig för att ge ut på egen hand. Hade jag inte gjort det och jagat förlag etc så hade jag helt klart tappat sugen.

  Jag skriver när jag känner för det och tänker ge ut fler böcker om jag känner för det. Ev. slöskickar jag till flera olika förlag också, men det är inte nödvändigt.

  Förmodligen kommer jag gå över till e-böcker helt. Jag tror att det kommer komma till Sverige stort inom något år. Statistiken från USA säger att på tio i topp över sålda e-böcker, är hälften egenutgivna. Det du!

  Eftersom jag har fått så himla mycket positiv feed-back på min debutroman, så har det gett mig en kick att fortsätta. På mina villkor. :)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...