Thursday, June 20, 2013

"Jag lyckas aldrig uppnå mina drömmar" (Eller följ flödet och hitta rätt.)

Varför lyckas jag inte uppnå det jag vill- någonsin? Hur många av er bannar er själva med de här orden när ni inte lyckas få drömjobbet ni sökte, inte skrev färdigt den stora (er lilla) romanen eller inte flyttade in i det där huset ni kikat på hur länge som helst? 
Lika så gott att inte vara blyg; jag har använt frasen en hel del på sistone.
Deprimerande, eller hur?

Men, det finns ett ganska enkelt botemedel. Jag älskar ju Carolines blogg Inner-Outer Beauty och där hittade jag det här inlägget som genast fick mig på bättre humör. En genväg till att tänka på ett nytt sätt för att se att man visst lyckas.

Formulan är enkel: Tänk baklänges.

Vad har du lyckats med sedan juni 2011?

Jag satte mig ner och summerade utvecklingen:

Juridiskt arbete- helt fast. (Glömma som alternativ i framtiden?)
Skrivande och allt relaterat till den världen; förlag, kontakter, agenter m m- Stark framfart
Bloggande- Lovable startade som en skriv/couture blogg nu drar den åt astrologi och life style. Mitt årshoroskop har fått närmare 10 000 besökare. Galet och så skoj. (Sorry for the skryt men man måste vara stolt över det man lyckas med också)

Det har alltså hänt grejer, och det har det gjort för alla om man tänker efter. Däri någonstans ligger vägledningen inför framtiden. Följ flödet är mitt bästa råd. Var har du flöde just nu?

3 comments:

  1. Mycket bra tips men det är väl så att man har ett driv och alltid vill uppnå MER, komma ÄNNU närmare målet/drömmen. Bra tankeställare att ha med sig ändå. Glad midsommar!

    ReplyDelete
  2. Ja, det var ju det här jag menade. Inser att min förra kommentar lät lite bitter och det var inte alls meningen. Jag tycker att du är grym som gör så mycket när många (inkl jag själv) aldrig lyckas komma längre än till funderingsstadiet. Men i sommar kanske... :-) Otroligt många författare genom tiderna har fått kämpa i årtionden innan publicering så det gäller väl bara att aldrig ge upp utan fortsätta skriva tills det ger med sig - eller som i mitt fall då - börja skriva... :-) Tack för bloggen (och för ditt gulliga svar!) och lycka till! Kram Anneli

    ReplyDelete
  3. Tack för länken och vad kul att du gillade den otroligt enkla teorin om att peppa sig själv med vad som HAR hänt istället för allt som inte ännu har inträffat. Den teorin passar mig perfekt märkte jag. Följer dina intressanta funderingar om vilken inriktning du skall välja. Har själv gjort liknande resa och ibland får man också finjustera längs vägen har jag märkt, för man slutar ju inte att utvecklas:) hoppas du hittar fram och tror på dig som författare + peppande författardrömscoach! Kram Caroline

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...