Friday, May 4, 2012

11 frågor och 11 svar.

Jag har blivit utmanad av Mikaela att svara på lite frågor. Det gör jag gärna men jag hoppar över att skicka dem vidare. (Även Anneli utmanade mig men eftersom jag är slö av naturen lät jag slumpen att jag såg Mikaelas utmaning först få avgöra vilka elva frågor jag skulle besvara. No hard feelings! )

1. Största dröm i livet?
Jag får svara att känna mig lycklig överlag. (Det inbegriper då att få fortsatt leva lyckligt gift med min man, bilda familj och få försörja mig som författare och genom annat kreativt arbete samt sist, men inte minst, att få vara frisk.)
2. Hur ser du på det där med eget ansvar för vad som sker och inte sker i sitt eget liv?

Vad är det man brukar säga? Var försiktig med det du önskar, det mesta går i uppfyllelse. Jag tror att man kan lyckas med precis vad som helst, om man vill det tillräckligt mycket. Dåliga dagar vacklar jag en aning i övertygelsen men jag tycker när jag ser tillbaka att så många saker som jag har velat göra och tagit ansvar och initiativ till att lyckas med, också har lyckats. Det är uppmuntrande så här i efterhand...
3. Vad önskar du att du vetat när du var femton år?

Har ingen aning. Känns som att jag var mer i fas som femtonåring än när jag var t ex 25 år. Vid 25 hade jag nog önskat att jag kunde vilat i tanken på att livet är det som sker varje dag, inte endast topparna när man lyckas med något som inte kan ske varje dag.
4. Vilket språk skulle du vilja lära dig som du inte kan mer än max ett par ord av idag?

Jag har alltid tyckt att ryska har något vackert och mystiskt över sig.
5. Om du inte hade det yrke du har idag, vad skulle du vilja jobba med då?

Jag arbetar som jurist. Mina närmaste vänner har kallat mig "rådgivaren" sedan jag var tonåring. Jag tycker om att hjälpa människor och tycks ha en fallenhet för att kunna peppa folk. Jag tänkte senast idag på att jag borde arbeta som coach av något slag. Att få hjälpa folk att tro på sina möjligheter och följa sina drömmar hade varit ett underbart arbete. Efter mitt eget arbete utomlands och andra livserfarenheter känns det som jag har en bra grund för att hjälpa unga människor att göra karriär eller starta eget företag.
6. Vad är det viktigaste livet lärt dig hittills?

Att livet är kort och att man måste göra det bästa av det. Att misstag är mänskligt, att förlåtelse är stort och att kärlek är det vackraste som finns. Något sånt.
7. Rött eller vitt vin?

På senare år, rött vin, som under sommartid byts mot rosé. :-)
8. Vad skulle du göra med tiden du ”sparar in” om du inte såg på tv eller använde datorn på fritiden i en vecka?

Läsa och vara ute och cirkulera om jag hade bott kvar i stan. Här hemma på gården mitt i Sörmland hade jag nog startat något ytterligare kreativt projekt. :-)
9. Smultronställe?

Hotel Stanglwirt i Österrike där min man friade till mig och där vi gifte oss några månader senare. Men jag har också ljuva sommarminnen från landstället på Värmdö som liten.
10. Bästa resemål du varit på?

Maldiverna, utan tvekan. Vackert som ett vykort och helt underbart avkopplande efter många år utan solsemester.
11. Hur vill du att resten av året ska bli?

Jag håller tummarna för att det blir fullt av kreativa, fruktsamma överraskningar och att jag får fortsätta att känna mig glad, lycklig och afortunada. :-)

2 comments:

  1. Jag fick också den här utmaningen och tyckte det var svårt att hitta på nya frågor. Däremot tycker jag det är oerhört intressant att läsa vad alla svarar, så jag b-o-r-d-e verkligen dra mitt strå till stacken och hitta på och skicka vidare. Men tillsvidare gör jag som du. :)

    ReplyDelete
  2. Tack för dit svara fina du! Vad roligt att du sa ryska! Jag har sökt in till distansutbildning (i höstas) men kände att det blev lite mycket med barnmorskeutbildningen också, men en dag ska jag ta tag i det och iaf läsa en kurs för o få grunden. Jag blev ju kär i moskva när jag var där och skulle gärna åka tillbaka och då skulle det vara så kul att iaf kunna säga något på ryska :)

    Jag håller tummar och tår för att du får ut din bok /böcker, det skulle vara så roligt att få läsa!

    Kram

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...