Monday, May 28, 2012

Spanska drömmar


I lördags noterade jag en artikel på framsidan till Dagens Nyheter som handlade om att priserna på bostäder i Spanien sjunkit upp till 40 % och att det nu återigen är köparens marknad.
När jag arbetade med bostäder i Spanien för några år sedan trodde man att den berömda fastighetsboomen hade kommit och gått för att aldrig mer komma tillbaka. Idag är det annorlunda. Idag är tvångsförsäljningarna många, lika många som de stackare som vrider sig i sängen på natten. De som kanske byggt upp sitt kapital genom många fastighetsköp, satsat på ett megaboende och sedan sett det minska i värde.

Att just nu köpa en 200 m2 stor villa med privat trädgård, pool och utsikt över Medelhavet i Marbella-trakterna till ett rimligt pris är fullt möjligt. Priset? Cirka 2 miljoner kronor. Fantastico!

Ännu ett mål att nå sålunda; att köpa den där villan jag drömt om så länge. Där solen alltid lyser och vindarna är ljumma nästan hela året.

4 comments:

 1. Men åh vad härligt! Som jag längtar tillbaka till Costa del sol... Kanske man skulle ta och slå till på ett hus där igen? Hmm... *fundera, fundera*

  ReplyDelete
 2. Ja men visst är det underbart och läget är verkligen toppen för ett husköp nu eller inom det närmaste året. Occasión unica! ;-) Kramar!

  ReplyDelete
 3. Det låter helt underbart! Tyvärr har priserna inte sjunkit lika mycket på Mallorca :) Kram!

  ReplyDelete
 4. Surt, sa räven. :-( Förhoppningsvis, för oss som inte redan äger i Spanien, kommer priserna att gå ner ytterligare. Då kan du köpa ditt mansion med tillhörande ishall/bar! Jag håller alla tummar jag kan! :-) Kramar!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...