Friday, May 25, 2012

Terry Evans råd till mig

Det är några år sedan jag intervjuade Terry Evans vid en poolkant i Spanien, men just idag mindes jag plötsligt något han sa till mig när jag talade med honom i telefon någon månad efter vårt möte. Då var jag ung, karriärshungrig och ville att något skulle hända med en gång, helst igår. Med helt lugn röst sa han bara två ord:

-"Släpp, Helena"

Jag förstod det inte då. Förstod inte hur i helsicke jag bara skulle ge upp mina drömmar. Nu vet jag bättre. Jag ger inte upp min drömmar, endast kampen.

Det är dags att släppa förlagsjakten nu. Jag har gjort allt jag kan och jag känner att ett lugn plötsligt har infunnit sig. Jag lämnar över till ödet, Gud, universum och Jultomten att ta hand om resten. Jag avser att njuta av sommaren, sola och låta skrivglädjen få mer utrymme. (För den är på gång nu,skrivarglädjen, på riktigt! Jag känner igen det där bekanta kliandet i fingrarna, fjärilarna i magen när jag promenerar och ser scener utspela sig för mitt inre och den barnsligt uppspelta känslan när jag kommer på något nytt.)

Ett av de första tecknen på sommar är för mig och maken denna; jordgubbstårtan! (Inmundigad och uppäten för över 12 timmar sedan- men, spelar roll, jag bakar fler!)

2 comments:

  1. Inget dåligt råd. Speciellt om man mår bra av det.

    ReplyDelete
  2. Ja tänk att så få ord kan göra så stor skillnad. Jag ska komma ihåg det där...nu är jag igång med putsarfasen av mitt manus och känner jag mig själv rätt så bör jag någon gång i slutet av sommaren säga - Släpp....och sedan skicka till förlag. Kram på dig!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...