Tuesday, May 8, 2012

Jag sitter och darrar efter ett förlagssamtal

Jag vet inte riktigt varför, men jag skakar i hela kroppen. Den troliga anledningen är att jag mailat ytterligare tre förlag idag. Det sista av förlaget ringde jag upp och just nu sökte de verkligen med ljus och lykta efter ett manus för min åldersgrupp! Förläggaren var så trevlig på telefon när jag ringde för att dubbelkolla att de var intresserade av just denna typ av manus och jag bara fick en sådan där iiihhhh-känsla i hela magen. Förlaget var inte alls ett av de där stora som jag siktat in mig på tidigare och jag tvekade en lång stund innan jag ringde dem men nu är jag så glad att jag gjorde det.

Sedan igår har alltså fem nya förlag fått mina manus för del ett och två i trilogin. De fick även ett personligt presentationsbrev och synopsis för respektive delar. Det känns mycket bra att ha gjort något och tack vare teknikens framfart med bl a läsplattor kunde jag faktiskt maila mitt manus till vartenda ett av förlagen. Detta är ju toppen både för den personliga ekonomin och naturen.

Nu ska jag dricka lite kaffe och troligen kommer jag då helt gå upp i spinn!

(Som ett lite P S kan nämnas att jag igår funderade över att ta ett extrajobb i en brudklänningsbutik för att roa mig själv på lördagarna när det ändå inte händer något med skrivandet. Jag sa till mig själv att om det är meningen att jag ska arbeta med brudkläder så hittar jag ett arbete. Som om någon från ovan ville säga ett tydligt nej, visade det sig att brudklänningsbutiken på min egen ort stängs just på lördagar from juni och den andra butiken jag tänkt söka till hade precis lagt ned sin butik i Sturegallerian. Så. Den vägen skulle jag m a o inte vandra.)

5 comments:

 1. Iiiihhh härifrån också! Underbart, nu håller vi tummarna ännu hårdare :) Kram!

  ReplyDelete
 2. Åh vad spännande! Jag har inte följt din blogg så länge så jag vet inte vilken grupp du vänder dig till eller vilken genre du skriver. Själv skriver jag också på en trilogi men har fastnat lite. Skraj kanske att det inte är värt att lägga ner all tid och arbete på tre delar. Det är uppmuntrande att det finns intresse där ute för trilogier. Ett stort lycka till för dig och din trilogi!!

  ReplyDelete
 3. Anneli- Ja, ibland kanske det inte blir som man planerat det, men det behöver inte bli fel för det. Så härligt att ha fått fart och skickat iväg fler manus, det rör upp en energi och precis som i kärlek brukar förmågan för ens intresse känna av när man vänder sig åt annat håll... Får se om det kan stämma på förlaget jag väntat så länge på också. Kram och som alltid tack för ditt pepp!
  Carola- Vad kul att du hittade min blogg! Jag skriver för 9-12 den s k slukaråldern. Apropå det där med att arbeta lång tid; jag har arbetat sedan årsskiftet 2004/05 med min trilogi. 2010 på våren var första delen klar för utskick. 2011 tidig höst var nästa del klar. Jag har drivits till vansinne av att jag inte kunnat skriva snabbare men är så nöjd med vad jag åstadkommit idag. Det hade aldrig gått snabbare. Så länge du inte tröttna på din historia, är den värd att kämpa vidare för! Kram och välkommen tillbaka!

  ReplyDelete
 4. Aaaah spännande!!! Hoppas din känsla stämmer och att de antar ditt manus! Skulle vara så spännande att få läsa dina böcker! Det borde ju även de förstå :) Kramar

  ReplyDelete
 5. Mikaela- Ja, det hoppas jag också, stort som litet förlag, bara det får komma ut i världen nu! Kram och tack för ditt intresse och påhejningar! :-)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...