Wednesday, May 8, 2013

Det svåraste med egenutgivning är...

...inte tryckkostnaderna eller sättning, utan försäljningen av böckerna. Jag hade helt missat det här med säljbolag som sköter införsäljningen till de stora bokhandlarna. Nu dammsuger jag nätet på försäljningsbolag som är bra. Drömmen om min trilogis utgivning på svenska gjorde sig igår rejält påmind och jag bara kan inte släppa tanken på att få ut den. Tre förlag har ju för fasiken gillat så pass mycket att de ringt upp mig, då måste den ha något, eller hur?

En överslagsräkning ger mig en skaplig liten summa att skrapa ihop för att satsningen, i mina ögon, och för barn/ungdomspubliken ska var värd något; 100 000 kr. För denna summa blir det:

500 ex av tryckt bok + e-bok, 20 000
PR-agent ca 60 000 för 6 månader
Försäljningsbolag eller marknadsföring krig boksläpp (tänk T-bana och bussar.) ca 20 000

Hepp.

4 comments:

 1. Något som bara slog mig: har du prövat Styxx förlag här i Göteborg?

  ReplyDelete
 2. De ingår väl i Kabusa? I sådana fall, ja. :-)

  ReplyDelete
 3. Får jag fråga vad du valt för tryckeri? Själv kollar jag på Vulkan men är osäker eftersom jag hör att dem ibland strular till det.

  ReplyDelete
 4. Hej Paulina! Jag bloggar numera på Amelia.se men kollar kommentarer här på Lovable fortfarande. Jag har gett ut e-böcker på Amazon för att det är så lätt och billigt. För en eventuell utgivning i fysisk bokform i Sverige blir mitt val Vulkan. Jag har fått ett positivt intryck av Vulkan. Jag får återkomma i saken när jag provat! Ska kika in på din blogg också! Hoppas vi hörs vidare i cyberrymden. http://blogg.amelia.se/helenashoroskop/
  Kram Helena

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...