Monday, January 16, 2012

En i högen


Den här bilden är tagen från Lilla Piratförlaget. Så här ser det alltså ut när våra käraste manus landat hos förläggare. När vi har filat, ändrat, strukit och pussat ömt på våra historier och sedan det största; tagit mod till oss att sända ut dem i världen. Främmande land. Där finns förläggare som kanske läser de första kapitlen, kanske läser hela boken och kanske skickar iväg det till en lektör. Själva biter vi på naglarna, pendlar mellan hopp och förtvivlan, googlar missade samtal från okända nummer i södra Sverige (kan det vara förlaget som ringt?)och hoppas att vi snart skall få det där samtalet. Ja, ni vet väl själva....

Idag:
-Är det 15 veckor sedan manus skickades in till ett enda förlag.
(Ytterligare ett annat förlag fick dock manus i februari förra året och har ännu inte hört av sig. Lång beslutsprocess... Kan nog ärligt säga att jag inte längre varken, hoppas eller väntar så mycket på just det förlaget.)

4 comments:

 1. Kul bild, vad intressant att se hur det ser ut hos förlagen. Jag fick en snabb glimt av hur det såg ut hos de förlag där jag lämnade in mitt manus personligen, och det var kul.
  Det är bara att hoppas att den som väntar på något gott... :P håller tummarna!

  ReplyDelete
 2. Visst är det en helt galen resa! En olidlig väntan och tråkiga refuseringar. Allt för hoppet om att någon ska våga tro på just din berättelse. Jag hoppas av hela mitt hjärta att någon snart vågar tro på din!

  ReplyDelete
 3. Kul och läskig bild på samma gång!

  Håller tummarna, men de där 15 veckorna känns ju sega... Fast det kan ju ta oerhört mycket längre tid också.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...