Tuesday, January 10, 2012

Pot, plot, plot....PLOT!


Så här känner jag mig just nu. (Tack Västgötskan för världens bästa bild!)

Jag försöker räta ut ett frågetecken i min plot. Jag skriver mycket på intuition och litar på att det räcker, att jag hittar rätt väg ut på något sätt. Det känns svettigt nu när den sista spiken ska i kistan. Jag har nämligen utmanat mig själv med att låta hela anledningen till att en viss ondskefull karaktär uppför sig han gör, sväva lite i luften. Flera gånger under dagen har jag frågat mig själv om detta verkligen var en så himla bra idé. Min man blir galen när jag inte har alla svar redo när han undrar över plot-upplägget. Ingen ordning! Det har han helt rätt i. Men, till mitt försvar, det brukar lösa sig nästan som genom magi i slutändan. I sedvanlig ordning är det bara att invänta att kronan ska trilla ned även om det gör mig tokig. (Jag är en stark förespråkare av väntan när det gäller idéer. Det är det enda som fungerar för mig.) Får öva mig på att behålla mitt lugn så länge...

Såg att en annan bloggare fått tidningen Skriva i brevlådan. Det börjar verkligen bli dags för mig att få det första exemplaret. Maken köpte en prenumeration i julklapp till mig men än så länge har brevlådan innehållit allt utom just den tidningen... Lite dåligt när den prenumerationskampanj vi köpte utlovade att man skulle få sitt första nummer den 28 december. Blä för sånt.

Noterar också att ny programledare för Babel utsetts; Jessika Gedin. Programmet ska i stort sett fortsätta på samma sätt som tidigare. Längtar redan tills programmen börjar sändas i mars.

3 comments:

 1. Skumt det där med tidningen. Den har ju funnits i butikerna i åtminstone ett par veckor. Jag läste min för någon vecka sedan, köpte den direkt hos presstop. Borde inte prenumeranter få den FÖRE lösnummerköparna?

  ReplyDelete
 2. Kati- Helt värdelöst! Hoppas verkligen att den kommer snart! De skickade fakturan i alla fall...

  ReplyDelete
 3. Tråkigt med tidningen. Hoppas att den kommer snart.

  Att vara lugn och sansad är något man får öva mycket på när man skriver. Det blir inte bra alls om man hastar och har bråttom. Lycka till med ploten!

  Jag ser också mycket fram emot Babel, det ska bli spännande med en ny programledare även om den förra var utomordentligt bra.

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...