Thursday, January 10, 2013

Blir böckernas innehåll sämre och sämre?

Jag läste den här artikeln imorse och den är onekligen intressant. Ord som fulförlag och e-böcker får en att fundera:

-Hur kommer den framtida bokbranschen att se ut?
-Är egentugivarna de nya, stora vinnarna i en bransch som nu drar åt svångremmen?
-Marknadsföringen; allt fler författare ställer krav och just att"  nå igenom mediabruset" kan bli det som skiljer den som publicerats,  men inte säljer, från en storsäljare.

Knepigt.

3 comments:

 1. Oj, vad jag inte håller med och oj, vad rädd han låter. Det är ju samma sak som att säga att konsten blir sämre för att alla sitter och ritar på sin egen kammare och försöker sälja på gatan. (Turistorter visserligen, men samma princip) eller att musiken blir sämre för att man kan spela in sin egen CD och sälja själv. Två branscher som helt klart kan jämföras med bokbranschen.

  Struntprat säger alltså jag om hans resonemang. Dessutom, säger han inte emot sig själv lite? När både Bonniers och Nordstedts säljframgångar har baserats på böcker av tvivelaktig verkshöjd? (50 shades, Stieg L). Att dessa böcker givits ut på etablerade gamla förlag har inte spelat någon större roll vad gäller språket eller historien. Så kan han skrika om lång process och samarbete mellan redaktör, researchare och författare bäst han vill.

  ReplyDelete
 2. Jag håller med Hanna, det luktar rädsla! Hur kan något bli sämre för att många håller på med det, borde det inte vara tvärtom. Bokbranschen är så ängslig och gammeldags. Kram!

  ReplyDelete
 3. Vi kommer nog att få se fler som gör samma resa som Fifty Shades... Det är uppmuntrande att folk tar saken i egna händer, tycker jag!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...