Thursday, February 28, 2013

Dagens marknadsföringstips för författare

Jag har fått några förfrågningar om tips på marknadsföring av läsare här på bloggen, med anledning av mitt arbete med att marknadsföra Jessica Hardimans bok i USA. Idag ska ni få ta del av ett tips för den svenska (och utländska marknaden) som är superenkelt men väldigt effektiv.
 
Jag hittade några siffror som Face Book släppte för över ett år sedan. Det handlade om hur många användaren desktop sidan hade. D v s all mobilsurfning på sidan är exkluderad. Resultatet var i snitt drygt 12 minuter per person och dag. Räkna in all tid som folk surfar på Face Book från mobilen och det faktum att ytterligare ett år har passerat och jag tror att man med säkerhet kan säga att antalet besöksminuter per dag på Face Book är minst 40.
Som författare är Face Book en fantastisk möjlighet. Tänk dig själv, du har folks uppmärksamhet under hela 40 minuter per dag! Om du bara hittar rätt målgrupp... Men hur gör du det? Easy peasy!
 
Betald marknadsföring
Skapa dig Face Book Ads, de ger dig möjlighet att rikta dina annonser till rätt målgrupp via ålder, stad, kön och intressen. Se upp med kostnaden bara, du betalar varje gång någon klickar på din annons! Och halvera alltid förslaget på kostnad per ad. Det ger dig kanske lite mindre annonser, men de kommer ändå att visas för din valda målgrupp.
 
Gratis marknadsföring
Vill du göra hela saken gratis? En jättebra idé är då att ta bilder från din bok, skriva quotes på dem med tänkvärda ord från boken eller annat relaterade till boken. Kanske något för att skapa spänning och intresse för att läsa boken. Lägg upp det på din Face Book sida (som inte är din privata sida-utan din boks FB-page). Därfeter uppmuntrar du alla dina vänner att trycka på "Like" knappen. Simsalabim, så sprider sig dina bilder med länk till din blogg/hemsida på nätet! Har du många vänner ( de flesta brukar i snitt ha mellan 50-100 vänner, och då räknar jag lågt), kan dina bilder ha setts av väldigt många bara genom att göra detta en gång per veckan med en ny typ av bild varje gång. Jättebra marknadsföring och det enda du har gjort är att ha klickat några gånger på din dator!

1 comment:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...