Tuesday, February 26, 2013

Varningstext för den som vill köpa hund

Kära hundälskande människa,
Det är härligt med hundar men det är också enormt mycket arbete. Har man dessutom två lurviga kan det ibland bli lite för mycket...

04:32- Vaknar av att hund ett gnyr och skäller i köket. Hoppas att hon ska sluta om en stund.
04:33- Hoppas fortfarande att hund ett ska sluta och gå och lägga sig igen.
04:35- Hund ett slutar inte. Yours truly går upp och släpper ut både hund ett och två i trädgården. Big mistake.
04:38- Hund ett kommer in. Hund två har dock försvunnit som en avlöning. Jag ropar och visslar från dörröppningen och fryser i den kalla luften.
04:40- Yours truly är nu förbannad. På med moonboots, tjockaste jackan och ut efter hund två.

Därefter följer en lätt joggingtur runt i trädgården, jag hinner till och med känna mig en aning vaken under tiden det pågår. Hund två lokaliseras med huvudet under snön. Hon har hittat ett sorkhål, eller något annat för en hund oemotståndligt festligt att göra på den här okristliga tiden. Naturligtvis hör hon  ingenting av vad som händer ovanför snön heller. 

04:50- Två hundar och jag kommer innanför dörrarna.Hund ett ser lugnare ut. Bra. Hund två ser ut som jag just förstört hela hennes dag. Eller liv, faktiskt. Inte bra.

Jag försöker somna om. Betonar försöker.

Jag kan sen meddela att vi gjorde om hela övningen med start exakt 07:10.

Nu sover hundarna och jag är, ja, vaken.


2 comments:

  1. Sedan finns det en annan kategori hundägare (som jag!) som inte orkar utan låter båda stora pälsmonstrena ligga i fotändan av sängen. fast å andra sidan....sömnen blir sisådär när båda två ligger utsträckta på rygg och snarkar som gamla gubbar på hemmet...:-)

    ReplyDelete
  2. Ha, ha! Den perioden har vi också gått igenom. Den slutade med att båda hundarna knuffade ut både mig och maken ur sängen. Jag vaknade av att den stora gula låg med huvudet på huvudkudden och såg störd ut över att jag låg så nära! Fantastiska djur det där! Nu har den ena fått allergi och får inte vara annat än i köket, det gynnar nattsömnen för det mesta. Förutom den här natten jag skrev om då... Kramar!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...