Sunday, February 3, 2013

Horoskop vecka 6, 2013

Februari är här och ni vet hur man brukar säga att man inte ska ta ut något i förväg och bara leva i nuet? Normalt håller jag med men den här månaden skulle jag vilja göra helt tvärtom. Om bara några veckor, den 23 februari, börjar Merkurius att backa. Merkurius som styr kontrakt, kommunikation och resor kommer alltså att go crazy. Sådana perioder sker tre, fyra gånger per år och man kan, som GW säger, hålla sig för skratt. Merkurius slöare takt kommer att bli märkbar redan någon vecka innan den 23 februari och när den väl slagit av på takten helt bör man definitivt glömma att signera kontrakt, köpa dyra saker och göra sig beredd att hälsa alla typer av förseningar och missförstånd välkomna. (Jag brukar t ex nästan alltid få all försenad post på den dag då Merkurius vänder framåt igen.) Om man har områden som man vill agera inom gäller det alltså att göra det denna vecka och den kommande. Ni kanske förstår varför jag vill att vi trots allt tänker på det som väntar oss för att göra det bästa av denna och den kommande veckan?

Så till veckans stjärnor som är precis som den gamla 90-tals serien Twin Peaks; inget är som det verkar. På tisdag ansluter sig Merkurius till Mars och Neptunus i Fiskarnas tecken. Dessa tre planeter utgör en mycket underlig trio. Neptunus är som en Woodstock-hippie som går omkring och blir totalt hänförd av allt vackert hon ser genom sina rosa glasögon. Mars är rent aggressiv i jämförelse och bara vill att det ska hända någonting. Merkurius vill prata om saken. När alla dessa energier möts i Fiskarnas tecken som är drömmarnas tecken nummer ett kan resultatet bli minst sagt förvirrat. Den här veckan blir det betoning på att tänka på känslomässiga löften, hur mycket det är kittlar i munnen av att få berätta en riktigt smaskig hemlighet. 
Neptunus har två sidor; den ena är väldigt inspirerande och den andra är väldigt bra på att förvränga sanningen. Ta saker och ting som du hör den här veckan med en nypa salt. Skriker löpsedlarna ut helt orimliga saker, kan Neptunus lögnarserum ha något med saken att göra. Inte allt är sanningsenligt. 
För alla kreatörer och writers-to-be är Neptunus i Fiskarna en underbar möjlighet att koppla in sitt sjätte sinne och verkligen få en känsla för hur det kan vara att kreera under true divine inspiration. Kanske kommer det till och med att kännas som om du  är en ren kanal för de idéer eller tankar som du skriver ned så snabbt att pennan eller tangentbordet nästan glöder. Underbart!

Venus, även kallad den lilla lyckans planet, möter Jupiter och Uranus på onsdag den 6 februari. Så fort Uranus är inblandad brukar saker och ting ske plötsligt och oväntat. Att Uranus tjattrar med Venus OCH den stora lyckoplaneten, Jupiter, betyder att verkligt goda nyheter är på väg. Kanske inte väntade, men ack så goda när de helt oväntat, out-of-the blue, dyker upp.

På söndag den 10 februari har vi en nymåne i Vattumannen. Nymånar är utmärkta för att starta nya projekt. När den korresponderande fullmånen i Vattumannen sedan äger rum om sex månader, den 22 juli, kan du se kulminationen av det du startar i samband med söndagens nymåne. Vattumannen älskar the team-spirit. Samla vännerna, entreprenörerna i ditt kvarter eller gå med i den där Bilppoolgruppen på Face Book. Fler är starkare.


Happy Week!

2 comments:

  1. Tack! Nu har jag lite att gå på :) Kram!

    ReplyDelete
  2. Då har jag gjort rätt i att annonsera i Metro inför alla hjärtans dag, fastän jag egentligen tycker att det är bortkastade pengar.. Tack för det!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...