Tuesday, February 5, 2013

Förlaget har mailat

Förlaget med alla de vänliga medarbetarna, mailade mig svar på trilogimanus igår. De fick manus, och läste det även, redan i somras. Men så ville de fundera. Och de har de sannerligen gjort. Fram och tillbaka. Det långa mailet är fullt av lovord om hur manus sticker ut, är välskrivet och medryckande lättsamt att läsa, men också noteringar om avsaknad av viss dramaturgi och mer överraskningseffekter. Och i slutändan, ett nej.

Det tog mig ett dygn att reagera; djup livskris på väg till arbetet idag.

(Aktuellt manusbeskedsstatus:
-Ett förlag kvar när det gäller trilogin 
-Ett kvar när det gäller deckaren.)

9 comments:

 1. Vad tråkigt med refusering även om du fick en massa positivt också. :)

  ReplyDelete
 2. STOOOOR, STOOOOR kram, och STOOOORT grattis, faktiskt, Helena! För fy katten, så nära du är nu. Förlagen bemödar sig inte såhär, om det faktiskt inte är skitbra. Snälla, se till att orka. Jag tror starkt på din triologi, och då har jag inte ens läst den än.

  ReplyDelete
 3. Vad tråkigt att höra om refuseringen, men hoppfullt med så mycket lovord. Det måste ju absolut ses som något positivt. Håller tummarna för att det andra förlaget tackar ja. Kram!

  ReplyDelete
 4. Uff vad trist med slutklämmen även om de tagit sig tid att fundera och säger bra saker. Det blir ändå inte roligare med ett nej i slutet.

  ReplyDelete
 5. Heja dig! Skit i livskrisen. Bena ut det positiva och ta tag i det vad gäller manuset och skicka tillbaka!

  ReplyDelete
 6. Nej, vad trist! Nu håller vi tummarna hårt för återstående förlag. Styrkekramar!

  ReplyDelete
 7. Vilken tur att jag har alla er! Ni som varit igenom väntan, ni som väntar och ni som tog saken i egna händer. Christin skriver, "snälla, se till att orka". Och visst orkar man, men frågan är bara hur detta ska sluta? Skrivkraften finns just nu inte alls och det är väl först om jag skickar in en komplett trilogi som de man får en ny begrundar-runda s a s? Nu ber jag till änglarna att de skickar en väg, eller åtminstone en liten skylt med riktning.;-)
  Stora kramar till er alla!
  Helena

  ReplyDelete
 8. Så surt! Men nu kan du inte komma närmre, så näste besked måste vara ett stort JA!

  ReplyDelete
 9. Vet du vad jag tänker? Lägg de två sista delarna i triologin på is, och fokusera till hundra procent på första delen. All krut, allt du kommer på, alla impulser och idéer, IN i första delen. För det är den du ska bli antagen på. Vad tror du om det?

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...