Sunday, April 7, 2013

Horoskop vecka 15, 2013

Vilken underbar nymåne som väntar den här veckan! Dags för nystart i Vädurens tecken på onsdag den 10 april. Mars, Vädurens härskare, befinner sig också där och han mår toppen i sitt eget tecken. Dags för radikala, modiga förändringar. Precis som vid alla nymånar finns det en underbar chans till nystart. Agera helst inom fem dagar från nymånen, då är energin som starkast, även om den håller i sig ända fram till fullmånen om två veckor. Det som är lustigt är att fullmånen den 18 april också den faller i Vädurens tecken. Vi kommer att avsluta något i samma anda som vi startar något den här veckan.
Räkna de närmaste dagarna med drastisk energi och nära till att blossa upp när något inte sker tillräckligt snabbt. Tålamod är inte Vädurens starkaste sida, men dem ska allt ske nu, fast ännu bättre, om redan igår. Vädurarna är banbrytare, de kläcker idéer som är originella och de går helt sin egen väg. Dags att packa ihop dina pinaler på arbetet och starta eget istället? Eller varför inte bara strunta i att vänta på alla de där bokförlagen som aldrig svarar dig angående ditt manus, go self-publishing istället! Överhängande risk för överhettning finns med Mars och nymånen i Väduren, stanna upp och andas en stund innan du agera. Om du hinner, det vill säga.
 
Prinsen av underjorden, Pluto, gör sig den här veckan redo för att ta sig en tupplur. Han avser inte att vakna förrän den 19 september igen. Pluto styr världens stora organisationer, banksystem och regeringar. Strukturer är av största intresse för Pluto. På det personliga planet kan det handla det om att se över strukturen i våra liv under den period som Pluto sover. Vad i ditt arbetssätt skulle kunna göras mer effektivt? Går familjebudgeten verkligen ihop sig för att kunna åka iväg på den där semesterresan i sommar? Pluto kommer att visa dig på alla hål som behöver täckas eller kanske helt enkelt grävas ur för att fyllas med helt ny jord. När en planet backar, även kallat retrograd, kommer gärna det som en gång varit, tillbaka till oss. En gammal arbetskollega, kärlek eller vän som du inte hört från på evigheter kan plötsligt dyka upp och bli en del av ditt liv igen.

Veckans varning är ilskan som Väduren och Mars kan locka fram. Även de som aldrig blir arga kan känna av hur det kokar i blodet under sådana här omständigheter. Tack och lov kommer Merkurius, himlavalvets egen mästare på kommunikation, också flytta in i Vädurens tecken från och med lördagen den 13 april. Att diskutera och lufta tankar och känslor kan undvika utbrott á la veckans mest populära tävling "Vem skriker högst". Merkurius är också författarnas och det skrivna ordets tecken; kanske går kommunikationen lättare om den sker via mail (då kan man dubbel- och trippelkolla orden innan man skickar- något som är omöjligt när man bara öppnar munnen och låter grodorna hoppat ut). Alternativt kanske den kreative helt enkelt skriver av sig de otäcka känslorna. Oavsett, tänk innan ni talar denna vecka om ni kan kära vänner. Annars kan era ord sätta eld på det mesta och branden kommer inte att gå fram skonsamt när den väl tänts på.


3 comments:

 1. Men åh, nu förstod jag inte slutet ... Först förstod jag det som att Merkurius skulle se till att det går lättare att kommunicera, men sedan tyckte jag mig läsa att det står att man ska se upp med kommunikationen?

  Mvh, Hanna-Förvirrad men glad över dina fina horoskop!

  ReplyDelete
 2. Tack! Det låter som en spännande vecka. Kram!

  ReplyDelete
 3. Kanske har du hört talas om Wattpad, men det hade inte jag innan idag. Här är en länk t en bok av en svensk tjej som skriver på engelska. Kolla antalet sidvisningar! Kan detta kanske vara ett alternativ till Amazon för dig? http://www.wattpad.com/story/946318-queen-alpha

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...