Sunday, December 9, 2012

Horoskop för vecka 50

Veckans stjärnor bjuder på alla möjligheter till nystart. På torsdag den 13 december har vi en vacker nymånen i Skyttens tecken. En nymåne bjuder alltid på möjligheter att sätta igång något nytt. Om man står i begrepp att lansera en produkt, starta ett nytt företag eller kanske ta sig an ett nytt skrivprojekt, är det alltid att rekommendera att man inväntar nymånen. Bäst gör man i att starta så nära nymånen som möjligt. Dock aldrig innan nymånen, utan omedelbart efteråt. Dagarna 13, 14, 15 och 16 december är därför ypperliga för detta ändamål.

En nymånen i Skyttens tecken innebär en tendens till att think big. Skyttarna är trots allt de stora visionärernas tecken, och även om inte alla deras glada, nästan naiva drömmar, slår in, har de alltid en chans att nå många av dem. Skyttarna har nämligen tur. Sådan där galen tur som man inte tror är sann. Denna energi förstärks av att Solen, Merkurius och, från och med den 15 december, även Venus, befinner sig i Skyttens tecken. En enorm Skyttenergi drabbar världen!

Ni som nu inte är Skyttar kan använda den här nymånen till att våga tänka what if there are no boundaries and the sky´s the limit? Lita på er instink och ta det där hoppet. I efterhand kommer ni i alla fall kunna säga att ni har försökt. Områden som särskilt gynnas är Skyttars favoritområden; långresor utomlands, högre studier (gärna språk och juridik), publishing, äventyr och frihet.

Samma dag som nymånen den 13 december, vänder även överraskningarnas planet, Uranus, framåt efter en lång tupplur sedan den 13 juli. Tänk tillbaka. Har någon del av ert liv stått stilla just sedan den 13 juli? (Jag vet att många skrivälskande lejon eller ascendent-lejon där ute slitit sitt hår vad gäller möjligheter att få era manus antagna- detta kan nu får ett slut! Fortsätta att påminna förlag och tryckerier om era böcker, det kommer börja röra på sig efter den 13 december!)
Uranus befinner sig i Vädurens tecken och detta är ett högst lätt uttråkat tecken. Kanske har ni känt er totalt bakbundna sedan i juli, sökt och sökt efter möjligheter till att få ge er iväg på nya äventyr, privata eller arbetsmässiga? Det har varit jobbigt, jag vet. Men, är det inte också så att ni sedan dess, samtidigt som ni trott att ni skulle gå under med era drömmar, även kommit till en slags vändpunkt och insett att det finns flera vägar mot era önskningar? Vägar som ni nu kan börja välja och som ni är galet nöjda över att ni kom på! De närmaste månaderna kommer ni att se att denna insikt var det bästa som har hänt er.

Den 14 december flirtar kommunikationsplaneten Merkurius med den genialiska Uranus. Ser ni varför jag vill att ni lanser era planer precis efter nymånen? Vi har magi på gång och enorm känsla av framåtrörelse! Skriv in i almanackan redan idag vilka personer ni ska kontakta för att inte missa denna chans.

Förra månadens förmörkelse, den 13 november, återaktiveras denna veckan. Märkte ni ingenting av det jag skrev om effekterna av förmörkelsen för vecka 46, kan det bli den här veckan som ni får se resultat istället.

Jag tror att många av er denna vecka och framöver kommer att känna er som om ni precis nyktrat till från ett slags drömlikt kalas och nu kan resa på er och välja vägen för att återskapa drömmen i verkligheten. Den här veckan kommer det att ske saker, var så säkra!

Happy Week, queridas!

4 comments:

 1. Som jag hoppas att du har rätt ..! Jag är inte skytt men lite framåtrörelse tackar jag inte nej till.

  Eftersom jag sedan länge bytt till ny blogg kan du väl ändra i länklistan? Tack! www.helenamilton.blogspot.se

  ReplyDelete
 2. Härligt! Jag ändrar i länklistan asap! Kram Helena

  ReplyDelete
 3. Vad härligt att du är på gång att ge ut själv, som du skrev på min blogg! Heja dig!

  Det viktigaste är hela tiden att sprida ordet; berätta för ALLA att du är på gång! Använd sociala medier och lansera dig brett på alla fronter.

  Fallgropar...? Du behöver läsa manus ett par extra gånger för att undvika onödiga korrekturfel. Ta också gärna hjälp av personer du litar på för att få uppriktiga synpunkter innan du tryckt boken. Du behöver också försäkra dig om att det tryckeri du väljer verkligen kan trycka din bok - det problemet fick vi med Förverkliga din bokdröm. Tiden bara gick och inget besked kom.

  Framsidan och baksidestexten är också väldigt viktig så lägg lite extra tid där. Häromdagen var det en egenutgivare som sålde in sin bok till en bokhandlare och bokhandlare kunde inte förstå att vi egenutgivare inte konsulterar DEM innan vi trycker boken, för hon menade att de väldigt väl vet vad som säljer. Intressant, tyckte jag!

  Jag ska börja på The Secret ikväll - tänker på dig!

  Stor kram!

  ReplyDelete
 4. Tack Joanna! Får man vara nyfiken och fråga vilken egenutgivare det var som sålde in till bokhandeln? Man behöver ju inte uppfinna hjulet två gånger om det redan finns en bra kontakt där ute. Jag har också förstått att det är rejäl framförhållning i tid som gäller med bokhandlarna, minst sex månader innan boksläpp, för att bokhandlarna ska kunna ta beslut. Hinner boken komma ut innan man kontaktar dem anser den jag talade med att boken redan hunnit bli gammal... När kontaktade ni bokhandlar? Lycka till med The Secret nu! Kramar Helena

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...