Wednesday, December 12, 2012

Varje år spelar dina drömmar på lotteri- Lotería de Navidad

Det stora, spanska jullotteriet är magiskt. Man köper tiondelar av ett nummer. I folkmun kallas jullotteriet för el gordo, tjockisen. För när tjockisen slår till är som en bomb. Eftersom de flesta köper en tiondel och det totalat antalet tiondelar för ett nummer finns i samma stad brukar glädjebilderna efter att vinnarna dragits vara helt fantastiska, alla grannar firar på gatorna, man dricker champagne och köper fantastiska julgåvor.

Summan, om man nu träffas av el gordo, är galet stor. Prispotten är på över en miljard euro som nu delas ut den 22 december medelst barn som faktiskt sjunger ut numren vartefter de dras!

Jag och maken spelade och valde ett bra nummer. En dag som den 12-12-12 är väl en dag om någon att spela lotteri, queridas!

Lotteriet är magiskt då det många, många gånger slår ner just där mest behov tycks finnas. Under mina år i Spanien har jag sett grannar som drabbats av hemska översvämningar och andra naturrelaterade katastrofer, jubla över denna skänk från ovan när de vunnit på lotteriet.
Se den vackra reklamvideon från 1998 för La loteria de Navidad och låt er svepas med. Que la suerte os acompana. Må turen vara med er.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...