Monday, September 10, 2012

Att skriva på kafé och motstå bakverksdekadens

Idag bloggar Emily på Damernas Värld om mysiga kaféer i Stockholm. Jag är ju en sucker för kanelbullar, det vet ni ju redan. Jag kan helt enkelt inte kontrollera mig själv när jag hamnar i en kassa med massor av stora, saftiga bullar. (Nu är det dock dags att be någon annan beställa, för GI-dieten går inte ihop med den typen av svaghet.)

Kaféer är inte bara bra för tillgången på bakverk utan även för att de är alldeles utmärkta skrivstationer. Jag får förvånansvärt mycket gjort när det är ett rörigt bakgrundssorl och massor av folk runt i kring. (Bara jag slipper dela bord med någon). Mina personliga kaféfavoriter är:

*Mocco Östermalm (hörnet Kommendörsgatan/Nybrogatan)
*Sturekatten (Riddargatan 4)
*Rosendals kafé och Blå Porten på Djurgården (två av de kaféer Emily också nämner)
*Hotel Diplomat har en underbar afternoon tea-bricka

Kvar att testa är Svenskt Tenns kafé. Det måste ju vara underbart att sitta och beundra vackra Josef Frank detaljer samtidigt som man dricker te och skapar bästsäljande mästerverk! Eller hur, queridas?

Var dricker ni te/kaffe och skriver?
4 comments:

 1. Om du är på Skansen någon gång, ta en kanelbulle på Petissan (kaféet i de gamla stadskvarteren). Bästa jag har ätit, åtminstone på kafé.

  ReplyDelete
 2. Jag gillar också att skriva på café just för bakgrundssorlet. Dock har jag hittat en favorit i Stockholm som är väldigt lugn: Caféet längst in i butik Raja på Odengatan. Här i Gbg har jag försökt skriva på olika ställen, men skriver allra bäst på café Vanilj på Kyrkogatan. Halva debutromanen och nästan all redigering gjordes där. :)

  ReplyDelete
 3. Mmm, jag skulle ha svårt att motstå bullarna =) Har bara skrivit på ett café vid S:t eriksplan en gång och då blev jag avbruten av en äldre herre som ville prata, trevligt men inte speciellt effektivt skrivmässigt ;)

  ReplyDelete
 4. Manne och Hanna- Jag ska testa era tips! Affären Raja gillar jag redan, men jag visste inte att de hade ett kafé också!
  Emmelie- Bäst att jag håller mig ifrån S:t Eriksplan kanske... :-)
  Kramar!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...