Thursday, September 20, 2012

Planering inför bokmässan

Jag planerar en hel del inför bokmässan. På min lista som jag satt ihop nu under kvällen står tre punkter:

1. Vilka förlag vill jag försöka få en chans att säga hej till?
2. Vad bör jag ha med mig i manusväg att kunna visa upp för agenter och förlagsfolk?
3. Vad gör en aspirerande debutant för att bäst göra sin röst hörd?

Mmm, det tål att kluras på en liten stund. Inte för att det inte har klurats och inte för att det inte finns en viss planering. Men ändå. Det är ju bara att erkänna det, man är ny i branschen och alla tankar tål en vända till innan man skrider till verket.

Hur tänker ni andra inför bokmässan?

3 comments:

 1. Nu kände jag att jag ligger efter väldigt mycket. Jag hade bara tänkt frotera mig i och bland alla författare som är där. Jag har inte tänkt att någon skulle ha tid att höra på mig om mitt manus. Det är kanske helt fel tänkt, kanske måste man utnyttja alla tillfällen. Inte helt fel tänkt alls. Jag måste börja planera mera. Tack för eftertanken. Kram!

  ReplyDelete
 2. Jag tänker också att det är bra att ha en hiss-pitch förberedd. Kanske ingenting man strösslar med, men det är ju nu man har möjlighet att presentera sig för förlagsfolk.

  Vad gäller planering har jag inte kommit så långt än. Eventuellt styr jag upp den på resan dit.

  Typ så.

  /Anna

  ReplyDelete
 3. Jag läste precis i senaste numret av Skriva om tips inför mässan. Där skrevs det att ingen, absolut ingen, förlagsmänniska har tid att titta på manus under dessa dagar. Men det behöver man ju kanske inte bry sig om? :)

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...