Monday, September 3, 2012

Sanningen om min barn/ungdomstrilogis huvudkaraktär

Amanda Hellberg har kastat ut en utmaning. Christin Ljungqvist har svarat på den. Och så gör även jag. Utmaningen går ut på att nämna åtta saker om min huvudkaraktär som ni inte visste om ännu. Det är lätt, eftersom ingen vet ett endaste dyft!

1. Min huvudkaraktär heter Wilhelmina och är 12 år.
2. Wilhelmina har två väldigt speciella husdjur.
3. Wilhelmina lärde sig att ladda en pistol när hennes jämnåriga vänner lärde sig att hantera familjens diskmaskin.
4. Wilhelminas farmor är till sättet förbaskat lik konsulinnan Ahlhagen i Morrhår & Ärtor, spelad av Margareta Krook.
5. Wilhelmina tror inte på trams. Hon är lik sin pappa på det sättet.
6. Om Wilhelmina fick frågan om vem som mest stör henne just nu skulle hon troligen svara "Matilda"
7. Om Wilhelmina fick frågan om vad som glädjer henne mest just nu skulle svaret utan tvekan bli "Det jag hittade på vandrarhemmet"
8. Wilhelmina är på jakt efter sanningen. Kanske är den inte alltid som man önskar att den vore, men ändå, den är sannningen och den sätter en fri.


5 comments:

  1. Så roligt att så många hakar på den utmaning jag skickade till Amanda. Jag kände att det skulle vara inspirerande för alla, jag tyckte i alla fall att det var det när jag antog den :)inne i Alvhildabloggen http://www.alvhilda.blogspot.se/2012/09/atta-fakta.html Är det en publicerad trilogi? Finns det någonstans du har skrivit så man kan läsa?

    ReplyDelete
  2. Perny- Vad roligt att du tittade in här på bloggen! Jag gillade verkligen utmaningen! Mitt manus är omåttligt hemligt och finns än så länge bara att läsa för de förlag som nu har fått de två första delarna. Jag hoppas naturligtvis att få ett napp så att jag kan skicka ut böcker åt höger och vänster!;-)
    Emmelie- Vad roligt att du tyckte Wilhelmina verkar vara en intressant karaktär! Just nu är hon mest bångstyrig men, vad fasen, det är ju ändå jag som bestämmer över det här skrivarskeppet! Eller?... :-)
    Kramar till er!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...