Saturday, September 29, 2012

Bilder- Bokmässan fredag 28 september

Jag har stått på flertalet mässor runt om i Europa för att ge juridisk rådgivning när det gäller bostadsköp i södra Spanien. Men denna mässa, queridas, bokmässan, den var något helt annat; kreativt folk överallt, ett buzz av idéer och rykten från rättighetsavdelningen där de litterära agenterna satt på plan två. Kan knappast bli en bättre miljö för en aspirerande debutant, va? Nedan följer bilder på författare och mässmiljö.

Tidig morgon och jag begav mig mot mässan för att hälsa på och tacka Kim Kimselius för entrébiljetten jag vann av henne:
Jag sprang på Sofia Hallberg och vi passade på att ta bilder i Damm Förlags fina fåtöljer:


Senare var det fullpackat med folk när Simona Ahrnstedt berättade om sin bok Betvingade. (som för övrigt gör att jag släcker lampan alldeles för sent på kvällarna. Fab! Fab! Fab!) Jag fick en chans att heja på Simona och tacka för en fantastisk bokupplevelse innan Simona började sina signerade böcker.Man tror att det inte ska bli couture när man går på bokmässa, men tji fick jag. Vackra Martina Haag och Katerina Janouch var så fina i sin klänningar och imponerande nog så tyckte jag mig se att Katerina bytte outfit minst en gång!


Naturligtvis roterade jag kring barn/ungdomsmontrarna. Johanna Lindbäck talade med Lilla Piratförlagets VD Erik Titusson när jag knäppte kort.

Jag och Jessica Hardiman fick chans att träffas och mingla runt tillsammans. Vi åkte en tur upp till Heaven 23 men kom sen på att Jan Mårtensson talade i Bonniers monter och åkte ner lika snabbt igen. Vacker utsikt över Göteborg och Liseberg fick vi i alla fall se från hissen.
Jan Guillou signerade nya boken Dandy. Herman Lindqvist talade. Duktiga Susanne och Sarah MacFie imponerade med vackra illustrationer och en otrolig företagsamhet! Jag fick en chans att tala en stund med Lars Rambe som berättade om sin väg från aspirerande debutant till förläggare, samt hans senaste bok Kvinnorna i sjön.Sist, men säkerligen inte minst intressant, fick jag äntligen hälsa på Christin Ljungqvist och Amanda Hellberg. Och är det inte lustigt med den knasiga bild av en liksom, suddig kvinna som framträder till vänster om Amanda? No wonder with these two ladies, men ändå. Kvinnan står ingen annanstans att finna på de övriga bilderna på de skrivande tu...En väldigt rolig upplevelse att ha fått hälsa på och tala med så mycket spännande skrivande folk och representanter för olika bokförlag, Och som Amanda Hellberg sa:

"Ett bra studiebesök för att veta vad som väntar en debutant. "6 comments:

 1. Vad roligt att få följa med på mässan, nästa år är det du som står och blir intervjuad i en av montrarna och jag som är där och knäpper kort!

  ReplyDelete
 2. Söta Emmelie, var sätter jag in pengar för de vackra orden? ;-) Glöm inte bebben på mässan bara! Igår såg jag flera toddlers som låg i vagnar och åt pekböcker till lunch! Kramar!

  ReplyDelete
 3. Så himla trevligt att få träffas irl! Hoppas på fler gånger. :)

  ReplyDelete
 4. Tusen tack för dina härliga bilder från mässan för en sådan som jag som bara kunde njuta av det hemifrån via snälla bloggare som uppdaterade och höll mig underättad om alla nyttigheter inom branschen.

  ReplyDelete
 5. Suveränt reportage från Bokmässan! Du borde jobba på tv!

  ReplyDelete
 6. Jättefint bildreportage från bokmässan. Underbart att få träffa dig. Lycka till med din bok!
  Kram Kim

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...