Thursday, September 6, 2012

Kärlekens Krigare av Christopher O´Regan

På Simona Ahrnstedts releaseparty på Van der Nootska Palatset häromveckan fick jag tid att tala en stund med historikern och författaren Christopher O´Regan. Det var inte första gången vi talades vid och jag blev väldigt glad över att se honom där. Christopher har alltid varit väldigt vänlig och mig behjälplig med några historiskt relaterade spörsmål som jag brottats med för min trilogi. Han vet inte om det, men tack vare honom fick jag en rejäl skjuts när jag arbetade ut min plot. Jag passade på att tacka honom för hans hjälp och fick också höra en massa annat spännande om vad Christopher själv har för sig just nu. Och det är inte lite det.

Christoper släppte i tisdags sin nya bok "Kärlekens Krigare" på Forum. Och jag råkar veta att han skall hålla sin releasefest just denna vecka. Han avslöjade platsen för evenemanget och jag säger inget högt här, då bjudningen kanske inte har gått av stapeln ännu, men låt oss bara säga att jag blev väldigt imponerad.Som om detta inte vore nog berättar Christopher O´Regan den 8 och 15 september berättelser från 1700-talet ackompanjerad av musik från samma era på Drottningsholms Slottsteater. Ni finner all information om tillställningarna här. Om jag vore ni, skulle jag gå!

Christopher har en lättsam framtoning när han berättar och har en förmåga att leta fram roliga och spännande anekdoter från det skimrande 1700-talet. Något vi alla fick erfara då han och Simona Ahrnstedt diskuterade historia. Det blev många skratt när de talades vid. Frågan som avslutade framträdandet var om Simona kanske kunde ge något tips på hur man lyckas i kärlek. Svaret var nej. Men, med tanke på att kärlekens planet, Venus, just idag går vidare i det teatraliska tecknet Lejonet, vilken bättre dag än denna är det då inte att boka plats på Drottningsholmsteatern eller kanske läsa "Kärlekens Krigare" ?2 comments:

  1. När jag flyttade till Stockholm för hundra år sedan, så har jag för mig att han var en av guiderna i Gamla Stan. I alla fall var det en Christopher med engelskt efternamn och som var bra på historia och på att berätta. Kan det ha funnits två? Galet bra var han i alla fall!

    ReplyDelete
  2. Kanske kan stämma... Han är väldigt duktig på att berätta så det borde ha varit en väldigt fin vandring du fick då! Kram och Happy Weekend! Helena

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...