Friday, September 14, 2012

Litterär mat och Hogsmeadefynd

Igår skrev Unga Böcker om litterär mat och nämnde bl a länkar till butterbeer-recept och annat Harry Potterskt. En annan blir naturligtvis alldeles till sig i sina mugglarbyxor. Kika in där för inspiration!

Själv minns exakt hur otroligt nöjd jag var när maken och jag besökte Hogsmeade på The Wizarding World of Harry Potter i Orlando i mars i år. Jag drack butterbeer och åt massor av annat gott och trevligt i alla de där små butikerna!

Dessutom köpte jag fina anteckningsböcker och brevpapper...från Hogwarts!


4 comments:

 1. Gud vad underbart! Finns det något liknande i Europa?

  ReplyDelete
 2. Men ÅHHH! Har du varit där?!!! Var i Orlando 2007 och hörde i efterhand om planerna på ett HP-world. Sedan dess har jag velat åka. Najs att det verkar EXAKT lika värt det som jag tänkte mig.

  /Anna

  ReplyDelete
 3. Jag vet inte om jag hade varit helt säker om jag släpptes lös där (kaos när jag försöker se, göra och köpa allt samtidigt), men åh så härligt det verkar!

  /Malin

  ReplyDelete
 4. Hanna- Det finns idag de inspelningsstudios i London där filmerna spelades in. Dit skulle jag också vilja åka, det håller nog samma miljönivå s a s. Dock skvallrade de som arbetade i Florida om att det faktiskt är på gång med en utvidgning. Jag gissar på att det blir Europa, kanske London, som ska få sig ett eget Wizarding World of Harry Potter. Underbart, då ska jag köpa klippkort! ;-)
  Anna och Malin- Jag kan försäkra er om att det var HELT FANTASTISKT! Allt var lika bra men den s k Harry Potter ride, var helt, helt galet fantastiskt bra! Man åker en slags sittlift som far omkring samtidigt som man ser på en 3D skärm framför sig. Tanken är att du ska uppleva hur det känns att flyga på kvast bredvid Harry, Ron och Hermione. Upp över Hogwarts tinnar och torn, ner i the dungeons och runt i slottet! Jag har aldrig skrattat så mycket i hela mitt liv, det var så bra! Och ja, man vill köpa allt! Jag kan numera stoltsera med halsduk och vantar, anteckningsböcker, fotoramar och kaffekoppar... Höll knappt på att ta mig hem. :-)
  Kramar till er alla!

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...